Cevap bekleyen 5 soru

Güncelleme Tarihi:

Cevap bekleyen 5 soru
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2009 00:00

Mehmet Topuz’un transferinin nasıl sonuçlanacağı belirsizliğini korurken, spor adamı Şahin Ulu’nun dün Hürriyet’te yayımlanan açıklamaları, konunun çelişkilerle dolu olduğunu gösterdi.

FENERBAHÇE’nin, kulübü Kayserispor ile, Beşiktaş’ın ise kendisiyle anlaştığı Mehmet Topuz olayında kafaları kurcalayan sorular yanıt bekliyor. Spor adamı Şahin Ulu’nun önceki gün Hürriyet’te yayımlanan ’Mehmet Topuz serbest’ şeklindeki açıklaması, yılan hikayesine dönen transfere yeni bir boyut kazandırmış durumda. Kamuoyu, bu olayın açığa kavuşması için şu soruların cevaplarını arıyor:

Tarih ve imza niye yok?

Kayserispor ile Mehmet Topuz arasında 20 Mayıs 2008 tarihli (Kayseri 2. noteri 06402 sayı) 2009-2010 sezonunu kapsayan sözleşmede, Futbol Federasyonu’nca tescil edilmesi gereken bölümde tarih ve imzanın olmaması ne anlama geliyor?

Sözleşmeler karıştırıldı mı?

20 Mayıs 2008 tarihli sözleşmenin tescil tarihi 7 Ağustos 2008 ise federasyon kayıtlarında 12 Kasım 2008’de yapılan işlem nedir? Transfer ve tescil dönemi sona erdikten sonra yapılan bu işlemin hukuki bağlayıcılığı var mıdır? Ortada sözleşmelerin karıştırılması gibi bir durum söz konusu ise hukukta ’yanlış yaptım’ gibi bir savunma olabilir mi?

M.Topuz’un ücreti ne?

3-)
Menajer Süleyman Hurma’nın canlı yayında, "Mehmet Topuz’a yılda 3 milyon 200 bin TL ödüyoruz" sözleri doğru mu? Federasyondaki sözleşmelerde yazan rakamlar dikkate alındığında ortada ciddi bir usulsüzlüğün ve vergi kaçırmanın olduğu iddia edilebilir mi? Mehmet Topuz’un, 2008-2009 sezonu için yaptığı anlaşmada, yıllık 200 bin TL; 2009-2010 sezonu için ise 300 bin TL alacağı hükme bağlanmış mıdır?

Talimatlara uyuldu mu?

Talimatlar açıkken ve 1 Haziran-1 Eylül tarihlerini kapsayan transfer ve tescil döneminin dışında, 12 Kasım 2008 tarihli işlem ne anlama geliyor. Federasyon kayıtlarına göre 2008-2009 sezonunu kapsayan sözleşme yenilemenin lisans veriliş tarihi 7 Ağustos 2008 iken, 20 Mayıs 2008’de uzatılan dönem harici sözleşmenin, lisans veriliş tarihi neden 12 Kasım 2008’dir. Bu işlem talimatlara uygun mudur?

Tarihlerdeki çelişki niye?

M.Topuz
’un yenilenen sözleşmesi, kayıtlarda 7 Ağustos 2008’de tescil edilmiş görünüyor. Kayseri’nin, geriye dönüp 20 Mayıs 2008’de, dönem harici sözleşmeyi uzattığını açıklaması ve bunu resmi internet sitesinde ’Aynı gün Federasyonun Kayseri Bölge Müdürlüğü’ne sözleşmeyi gönderdik’ şeklinde değerlendirmesi çelişki oluşturmuyor mu?

Bu arada Mehmet, gelişmelerle ilgili bugün Kayseri’de basın toplantısı yapacak.

Hurma: Biz yanlış bir şey yapmadık

KAYSERİSPOR Genel Menajeri Süleyman Hurma, Mehmet Topuz’un sarı kırmızılı kulüple olan dönem harici sözleşmesinin geçerli olmayacağı yönündeki iddiaya cevap verdi. Hurma, "Biz yanlış bir iş yapmadık. Kulübümüz, futbolcumuz Mehmet Topuz ile 20 Mayıs 2008 tarihinde dönem harici sözleşme imzalamış, aynı gün bu sözleşmeyi Futbol Federasyonu Kayseri Bölge Müdürlüğü’ne teslim etmiştir.Zaten yanlış bir şey yapsaydık federasyon sözleşmeyi kabul etmezdi" diye konuştu. Mehmet Topuz için Fenerbahçe ile ne kadar bir ücret karşılığında anlaştıklarını açıklamayan Hurma, "Belki de Türk futbol tarihinin en büyük transferi olacak" dedi. Mehmet Topuz’un menajeri Metin Korkmaz ise, "Sayın Recep Mamur’a ve Süleyman Hurma’ya çağrıda bulunuyorum. Lütfen anlayış göstersinler bu işi çözelim" çağrısında bulundu.

Özak, federasyondan hakemlik istedi

SPORDAN Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında gerginliğe yol açan Kayserisporlu Mehmet Topuz olayında Futbol Federasyonu’nun hakemlik yapmasını istedi. Bakan Özak, transferde geçmişten bu yana bazı olayların yaşandığını ifade ederek, "Bu Türkiye’de ilk kez olmuyor. Anlaşılan o ki, son kez de olmayacak. Bu konuda Futbol Federasyonu bir hakemlik yapabilir. Burada aslında menajerlere büyük iş düşüyor. Menajer bir hata yapıyorsa cezasını sporcu çekmemeli. Futbolcular, bazen genç olarak hata yapabiliyor. Futbolcular daha çok para almak istiyor. İnşallah bu konu tatlıya bağlanır ve sporcular mağdur olmaz. Burada menajerlik müessesini daha ciddi hale getirmemiz gerek" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!