Cenk Tosun Beşiktaş'a imza attı

Güncelleme Tarihi:

Cenk Tosun Beşiktaşa imza attı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2014 01:41

Cenk Tosun, Beşiktaş forması giydi. Cuma günü de Beşiktaş’a karşı oynayacak. 4 ay önceden takım değiştiren milli golcü, bunu gerçekleştirebilmek için 500 bin Euro’sunu Gaziantepspor’da bıraktı. Üstelik, Beşiktaş’tan aldığı 900 bin Euro’luk çeki kırmızı siyahlılara verdi.

Haberin Devamı

YENİ sezonun ilk bombasını Beşiktaş, sezon bitmeden patlattı... Gaziantepspor’un sezon sonunda sözleşmesi bitecek ve serbest kalacak golcüsü Cenk Tosun’u, 4 ay önceden transfer edip, siyah beyazlı formayı giydirdi...
Bu transfer bir çok bakımdan ilkleri barındırıyor... Şöyleki...

1- İlk kez bir kulüp, ara transfer döneminde gelecek sezon için transfer yaptı...
2- İlk kez bir futbolcu 4 ay önce imza attığı kulübünün formasını sırtına geçirip, poz verdi.
3- İlk kez bir futbolcu imza töreninden 3 gün sonra sonra, transfer olduğu kulübe karşı şu anki takımıyla sahaya çıkacak.
4- İlk kez bir kulüp, sezon sonunda sözleşmesi sona ereceği için para kazanamayacağı bir futbolcudan, sezon ortasında para kazandı.

GEÇMİŞTEKİ ALACAKLAR DA ÖDENDİ

BU ilklerin transferi ise şu şartlarda yapıldı. Cazip teklifler alan Cenk Tosun, Beşiktaş’a gitmek istediğini yöneticilere iletti. Cenk, bu transfer için 500 bin Euro’luk alacağından vazgeçti. Beşiktaş’tan yaptığı 5 yıllık anlaşma karşılığı ilk etapta aldığı 900 bin Euro’luk çeki de bonservis ücreti olarak Gaziantepspor Kulübü’ne verdi. Başkan İbrahim Kızıl bu transfere karşı çıksa da 900 bin Euro’yu görünce sakinleşti... Gaziantepspor’un bu transferden 1 milyon 400 bin Euro’luk kazancı oldu.
Başkanın kardeşi Mehmet Kızıl ise Cenk’ten aldıkları 900 bin Euro’luk Beşiktaş çekinin 400 bin Euro’sunun siyah beyazlı kulüpten geçmişten kalma transfer alacakları olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İmzayı Orman ile birlikte attı

BEŞİKTAŞ’ın sezon sonu itibari ile 5 yıllığına kadrosuna katacağı Cenk Tosun, yeni formasını da sırtına geçirdi. Cuma akşamı Gaziantepspor forması altında Beşiktaş’a karşı mücadele edecek olan Cenk Tosun, çocukluğunun hayali olan takıma geldiğini söylerdi. İmza atarken yanında olan Başkan Fikret Orman’a teşekkür ederken, “Cuma günü Sergen hocam Beşiktaş karşısında şans verirse Gaziantepspor’un başarısı için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

Fenerbahçe de Cenk’i istemiş

BEŞİKTAŞ yöneticisi Deniz Atalay, Cenk Tosun ile görüştüklerinde Fenerbahçe’nin de milli oyuncuyu istediğini söyledi. Atalay, “Cenk, diğer büyük kulüplerin istediği bir oyuncuydu. İbrahim Hacıosmanoğlu da devreye girdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

5 yıllık anlaşmayla garanti para alacak

2014-15: 1 milyon 700 bin Euro
2015-16: 1 milyon 450 bin Euro
2016-17: 1 milyon 500 bin Euro
2017-18: 1 milyon 600 bin Euro
2018-19: 1 milyon 700 bin Euro

3. sıraya yerleşti

CENK Tosun, yıllık ücretiyle Beşiktaş’ta Almeida (2 milyon 500 bin Euro) ve Fernandes’i (2 milyon 250 bin Euro) takip ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!