Cenevre'de kura günü

Güncelleme Tarihi:

Cenevrede kura günü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi grup kuraları ile UEFA ve Kupa Galipleri Kupası 1. Tur kuraları bugün İsviçre'nin Cenevre kentinde çekiliyor. Saat 12.00'deki kura çekimi Star'dan naklen yayınlanacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ

Ülkemizi G.Saray ve Beşiktaş'ın temsil edeceği Şampiyonlar Ligi'nde toplam 24 takım mücadele edecek. UEFA, kura çekimi öncesi takımları puanlarına göre 4 torbaya böldü. G.Saray daha iyi bir puana sahip olmasına rağmen Beşiktaş'la birlikte üçüncü torbaya düştü. Torbalar şöyle:

1. TORBA: Juventus (İtalya), R. Madrid (İspanya), B. Münih, B. Dortmund, (Almanya), PSV (Hollanda), Monaco (Fransa). 2. TORBA: M.United (İngiltere), Porto (Portekiz), Paris SG (Fransa), Leverkusen (Almanya), Barcelona (İspanya), Parma (İtalya). 3. TORBA: G.Saray, Beşiktaş, Feyenoord (Hollanda), Olimpiakos (Yunanistan), N. United (İngiltere), S. Lizbon (Portekiz). 4. TORBA: Göteborg, Rosenborg (İsveç), S. Prag (Çek Cum.), D. Kiev (Rusya), Lierse (Belçika), Kösice (Slovakya).

UEFA KUPASI

UEFA Kupası'nda E Grubu'nda yer alan Fenerbahçe'nin 7 muhtemel rakibi şöyle: S. Bükreş (Romanya), Bordeaux (Fransa), A. Villa (İngiltere), 1860 Münih (Almanya), Rotor (Rusya), Orebro (İsveç), Jazz Pori (Finlandiya) . F Grubu'nda seri başı olan Trabzonspor ise R. Wien (Avusturya), C. Zagreb (Hırvatistan), Bochum (Almanya), Vitesse (Hollanda), Braga (Portekiz) ve İ. Hapoel (İsrail) takımlarından biriyle eşleyecek.

KUPA GALİPLERİ

Kupa Galipleri ve UEFA Kupası'nda ise 32 takım, birinci turda eşleşecek. Türkiye'yi Kupa Galipleri Kupası'nda Kocaelispor, UEFA Kupası'nda ise Fenerbahçe ve Trabzonspor temsil edecek. Kupa Galipleri'nde Kocaelispor'un muhtemel rakipleri arasında Stuttgart, Boavisto, Roda, Ekeren (Belçika), Slavia Prag gibi takımlar bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!