Cem’den Cook’a mektup

Güncelleme Tarihi:

Cem’den Cook’a mektup
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı, G.Saray için devreye girdi

‘‘Türk vatandaşlarına ve işyerlerine yönelik saldırılardan rahatsız olduk. Bu maç sportmenliğin ruhuna uygun bir ortamda oynanmalı. Sağduyulu olun, tüm tedbirleri alın. Dostluğumuz bozulmasın’’

GALATASARAY ile Leeds United takımının gelecek hafta İngiltere'de oynanacak yarı final maçı öncesi bu ülkedeki Türklere ve işyerlerine saldırıların artarak sürmesi üzerine Dışişleri devreye girdi.

Dışişleri Bakanı İsmail Cem dün meslektaşı Robin Cook'a bu konuda önemli uyarılar içeren bir mektup gönderdi. Cem, mektubunda, Ankara'nın bu ülkede bulunan Türk vatandaşları ve işyerlerine yönelik saldırılardan rahatsız olduğunu belirterek, maç öncesinde Londra yönetimi tarafından gereken tüm tedbirlerin gecikmeden alınmasını istedi.

Kendisi de Galatasaray'lı olan Cem, İngiliz Dışişleri Bakanı Cook'a hitaben yazdığı mektupta, rövanş karşılaşmasının sporseverlik ruhuna yakışır, sakin ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesinin temini için İngiltere'nin sağduyulu bir şekilde hareket etmesini de istedi.

Dostluk zedelenmesin

İstanbul'da ve İngiltere'de meydana gelen olaylarla ilgili olarak üzüntüsünü dile getiren Cem, mektubunda üzücü olayların kendi çerçevesi içinde tutulmasının ve geleneksel dostluk ilişkilerinin zedelenmemesi için çaba gösterilmesinin önemli olduğunun da altını çizdi. Dışişleri'nden yapılan açıklamada da, Bakanlığın Galatasaray Kulübü ve Ankara'daki İngiltere Büyükelçiliği ile temas halinde olduğu kaydedilerek, İngiliz makamlarının Bakanlığın girişimlerine olumlu yaklaştıkları belirtildi.

federasyon:

Devlet güvencesi ve seyircisiz maç istiyoruz

FUTBOL Federasyonu, UEFA'ya resmi başvuru yaparak, Leeds United maçı için devlet güvencesi ve seyircisiz saha isteminde bulundu. UEFA'ya gönderdiği yazıda, 1998 yılında oynanan G.Saray-Juventus maçını örnek gösteren federasyon yetkilileri, İngiliz polisinin, ‘‘Güvenliği sağlayamayız’’ açıklamasının haklı bir endişe yarattığını belirterek, ‘‘Türkiye Futbol Federasyonu olarak 20 Nisan 2000 tarihinde oynanacak Leeds United-G.Saray maçında hayati tehlikeler gerekçesiyle en üst düzeyde devlet güvencesinin alınmasını, maçın tarafsız bir sahada ya da seyircisiz oynanmasını istiyoruz’’ ifadesini kullandı.

Karar bugün

UEFA, 20 Nisan'da İngiltere'de yapılacak Leeds United-G.Saray yarı final rövanş maçı ile ilgili kararını bugün açıklayacak. Leeds United Kulübü'nden güvenlikle ilgili açıklama isteyen ve İngiliz polisinin, ‘‘Seyircilerin güvenliğini sağlayamayız’’ yazılı raporunu alan UEFA, maça Türk seyircilerin gelmesine izin verilip verilmemesine yönelik kararını bugün kesinleştirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!