Çekti aldı: 2-1

Güncelleme Tarihi:

Çekti aldı: 2-1
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2004 22:18

Çek Cumhuriyeti, Türkiye'yi baraj maçında eleyen Letonya karşısında Verpakovskis'in golüyle yenik duruma düştü. Tek kale oynadıkları maçta inanılmaz goller kaçırdılar. 74'te Baros, 1-1'lik bareberliği sağladı. Bitime 5 dakika kala Heinz galibiyet golünü attı. Ecel terleri döken Çekler, gruptaki ilk maçlarından 3 puanla çıkarak rahat bir nefes aldı.

EURO 2004 elemelerinde Türkiye'yi barajda bırakan Letonya ile EURO 2004'ün favori takımlarından Çek Cumhuriyeti arasındaki karşılaşamanın ilk yarısında Çekler, pozisyon üstüne pozisyon buldu ama golü atan Letonya oldu.

LETONYA İYİ SAVUNDU

Letonya'nın vuruşu ile başlayan Municipal de Aveiro Stadı'ndaki maçın ilk tehlikeli atağını Çek Cumhuriyeti geliştirdi. İlk dakika içinde Nedved, soldan getirdiği topu arka direkteki Marek Jankulovski'ye ortaladı. Arka direkte Jankulovski'nin kafa vuruşu auta gitti. İlk 9 dakikası karşılıklı atak geliştirme çabasıyla geçen maçın 9. dakikasında Nedved'in kaleyi tam karşıdan gören şutunu Letonya savunması önledi. Devam eden atakta topla yine Nedved buluştu, ceza sahasındaki Jankulovski'ye aktardığı topa bu futbolcunun vuruşunda top auta gitti.

ÇEKLER TEK KALE OYNADI

Çek Cumhuriyeti'nin deyim yerindeyse tek kale oynadığı maçın 11. dakikasında sağdan topla gelen Nedved, kale sahası içine ortaladı; kaleci Aleksandrs Kolinko parmaklarının ucuyla dokunduğu topun yönünü değiştirdi. Koller, bomboş pozisyonda topu ıskalayınca Çekler bir golden daha oldu. 14'te Letonya'nın Maris Verpakovskis'le gol girişimini Çek savunması önledi. 21'de Çekler bir kez daha Tomas Rosicky ile gol aradı. Rosicky'nin ceza sahası yayı üzerinden sert vuruşunda kaleci Kolinko gole izin vermedi; kullanılan köşe vuruşundan da sonuç gelmedi.

KOLLER ETKİLİ OLAMADI

Nedved, Poborsky, Rosicky ve Koller'le rakip kaleyi ablukaya alan Çekler, 25'de kendi yarı sahasından çok hızlı çıktı. Rakibi az adamla yakalayan Çekler, son topla ceza sahası sol çaprazında Karel Poborsky'yi buluştıurdu. Bu futbolcunun sert şutu, az farkla üstten auta gitti. 32. dakikada Letonya'nın iki gol girişimini savuşturan Çekler, iki dakika sonrasında Koller'le iki pozisyon buldu. Kaleci Kolinko, her iki pozisyonda da turnuvanın en uzun boylu forvetine gol şansı tanımadı.

ANİ ATAK VE GOL

İlk yarının son dakikalarında Letonya'nın golü geldi. Rakip kalede gol arayan Çekler, Letonya kontra atağında kalesinde golü gördü. İlk yarıda uzatma dakikaları oynanırken, kendi yarı sahasından çok hızlı çıkan Letonya, solda Maccabi Tel Aviv'de oynayan Andrejs Prohorenkovs'u topla buluşturdu. Son çizgiye kadar inen Prohorenkovs'un kale sahası içine yaptığı orta, kaleciyi de geçip Maris Verpakovskis'e geldi. Verpakovskis'e sadece topu Çek Cumhuriyeti filelerine yollamak kaldı ve ilk yarı turnuvanın sürpriz takımı letonya'nın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

BÜYÜK ABLUKA

İkinci yarıda gol için varını yoğunu ortaya koyan Çek Cumhuriyeti, sağlı sollu Letonya kalesini abluka altına aldı. 62'de kendi yarı sahasından uzun topla çıkan Çek Cumhuriyeti'nde Baros, rakip ceza sahasında topla buluştu. Yüksek gelen topu önüne alan Baros, çok sert vurdu top üstten auta gitti. Bu pozisyonun 2 dakika sonrasında Povorsky'nin ortasına Koller dokunamadı; arka direkteki Baros, çok müsait pozisyonda topu kale yerine auta attı. 69'da letonya etkili geldi. ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan 11, çok sert vurdu, kaleciyi geçen top yandan auta çıktı. 70'de Kornerden gelen top kafalardan sekti son olarak ceza sahası dışında Nedved'e geldi. Yıldız futbolcunun çok sert volesimnde kaleci son anda topu kornere çeldi.

VE BERABERLİK

Maçın başından beri yakaladığı gol pozisyonlarını harcayan çekler, nihayet aradığı golü 74. dakikada Baros'la buldu. Povorsky'nin sağdan topla son çizgiye kadar indi; savunma oyuncularını bir bir oyundan düğüren Çek yıldız, kale sahası ön çizgisine ortaladı. Yükseklik kazana topa kaleci Kolinko'nun müdahele ettiği top, son olarak penaltı noktası üzerindeki Baros'a geldi. Bu futbolcunun sert vuruşunda top kalecinin koltuğunun altından filelerle buluştu: 1-1
Golden 2 dakika sonra Çekler önve Koller'le ardından da Nedved'in pasında Smicer'le iki önemli gol pozisyonundan yararlanamadı. 83'te Heinz, ceza sahası ön çizgisi üzerinde önünü boşaltıp vurdu; top üst direkten auta gitti.

HEINZ HAYAT VERDİ

Letonya'yı kendi yarı sahasına hapseden Çekler, 85'te galibiyet golüne kavuştu. Sol kanattan gelişen atakta, ceza sahasına gönderilen topa Baros hamle yaptı. Kaleci Kolinko da kalesini boşalttı. Savunmanın uzaklaştıramadığı top, Hein^'e geldi. Sert ve düzgün bir vuruşla topu filelere gönderen Heinz, skoru belirledi: 2-1

Stat: Municipal

Hakemler: Gilles Veissiere, Frederic Arnault, Serge Vallin (Fransa)

Çek Cumhuriyeti: Cech, Grygera (Dk. 56 Heinz), Ujfalusi, Bolf, Jankulovski, Galasek (Dk. 64 Smicer), Poborsky, Rosicky, Nedved, Koller, Baros (Dk. 87 Jiranek)

Letonya: Kolinko, Stepanovs, Zemlinskis, Blagonadezdins, Isakovs,
Lobanovs (Dk. 90 Rimkus), Astafjevs, Bleidelis, Rubins, Prohorenkovs
(Dk. 71 Laizans), Verpakovskis (Dk. 81 Pahars)

Goller: Dk. 45 Verpakovskis, Dk. 75 Baros, Dk. 85 Heinz

Seyirci: 15 bin
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!