"Cavcav bizim babamız"

Güncelleme Tarihi:

Cavcav bizim babamız
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2014 14:00

Gençlerbirliği altyapısında 9 yaşında futbola başlaşan Ahmet Çalık, teknik direktör Mehmet Özdilek'in kendisi için "şans" olduğunu belirterek, Kulüp Başkanı İlhan Cavcav için ise "Babamız" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Çalık, yaptığı açıklamada 2004 yılında kırmızı-siyahlı takımın futbol okuluna kayıt yaptırdığını belirterek, "Herkes o zaman şu anki gibi altyapının güzel olduğunu, çok futbolcu yetiştirdiğini konuşuyordu. O zaman bunlar safça hayallerdi, çok uzaktı çünkü daha çocuktum. Spor yapma isteği vardı, A takıma yükseleyim, milli olayım yoktu" diye konuştu. Ailesinin ilk günden bu yana kendisini desteklediğini, 3 aylık yaz spor okulunun ardından da beğenilerek, filiz lisansının çıktığını ve Gençlerbirliği altyapısında futbola başladığını belirten Ahmet Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: "15 Yaş Altı Akademi Ligi şampiyonu olmuştuk, kendim için demiyorum ama şampiyon olduğumuz için milli takıma takımdan oyuncuların gideceğini düşünüyordum ancak beni seçmediler. Çalışmayı bırakmadım. Milli takıma gideceğim dedim. 16 Yaş Altı Milli Takımına seçildim, ilk maçımda da gol attım ve milli takım serüvenim başlamış oldu."

- İlk gol Fenerbahçe'ye Milli takıma gittikten sonra yavaş yavaş "işin ciddiye bindiğini" anladığını ifade eden Ahmet Çalık, "Hedeflerinizi seçmeye, hayaller kurmaya başlıyorsunuz" dedi. Gençlerbirliği A2 Takımı'nda oynarken zaman zaman A takım idmanlarına çıkmaya başlayan Ahmet Çalık, teknik direktör Fuat Çapa'nın kırmızı-siyahlı kulüpte göreve başlamasının ardından da artık Süper Lig futbolcusu olduğunu, ilk maçında Fenerbahçe'ye 1 de gol attığını söyledi.

- "İşte böyle bir lig" Spor Toto Süper Lig'de bu sezon 2 maç kaybedince düşme potasına girildiğini, 2-3 maç kazanınca yukarı için hedefler konulduğunu ve Avrupa hayallerine başlandığını belirterek, "İşte böyle bir lig yaşıyoruz" diye konuştu.

Ligde üst üste kazandıkları 3 maç öncesinde durumlarının kritik olduğunu kaydeden genç futbolcu, "Biz iyi takım olduğumuzu biliyorduk ve teknik direktörümüz Mehmet Özdilek de bunu bize her zaman söylüyordu. Sadece öz güven açısından maç kazanmamız gerekiyordu. Bu seriye de başladık. 3 haftadır kazanıyoruz. Umarım yarın Eskişehirspor maçıyla serimiz devam eder. Biz iyi takımız" ifadelerini kullandı.

- Ankaralı ama tesiste kalıyor Antrenmanlar bittikten sonra eve, ailesinin yanına gittiğini anlatan 20 yaşındaki futbolcu, "Biraz dinlendikten, vakit geçirdikten sonra tesise dönüyorum ve her zaman tesiste kalıyorum" diye konuştu.

"Şifo Mehmet" için "Her genç oyuncunun çalışması gereken bir hoca. Benim için şans, bilgilerini deneyimlerini bize aktarıyor gerçekten çok iyi bir teknik direktör" değerlendirmesini yapan Ahmet Çalık, Kulüp Başkanı İlhan Cavcav için ise "Baba, bizim babamız" dedi. Ahmet Çalık, kariyer planlamasında en büyük hedefinin A Milli Takım forması giymek olduğunu, kulüp bazında ise Premier Lig'de oynamayı istediğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!