Carlos'un hedefi Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu

Güncelleme Tarihi:

Carlosun hedefi Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 15:57

Roberto Carlos, en büyük isteğinin Fenerbahçe formasıyla Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmak olduğunu söyledi. Brezilyalı yıldız, G.Saray ve Beşiktaş ile yapacakları derbi maçları heyecanla beklediğini belirtti.

Roberto Carlos, sarı-lacivertli kulübün resmi yayın organı Fenerbahçe Dergisi'nin Temmuz ayı sayısında yer alan röportajında, Fenerbahçe'nin Avrupa'da kendisiyle birlikte başarılı olup olmayacağı sorusuna, “Bunu zaman gösterecek. Bizim iddiamız bu. Benim rüyam, Fenerbahçe forması altında UEFA'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu olan Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak ve kupayı havaya kaldırmak. Zaten ben Fenerbahçe'deki bu potansiyeli bildiğim ve gördüğüm için buraya geldim. Fenerbahçe'yi Avrupa'da daha önce hiç çıkmadığı yerlere getirmek amacındayız” diye yanıt verdi.

"İSTANBUL, EGZOTİK VE GİZEMLİ BİR ŞEHİR"

İstanbul'a daha önce geldiğini hatırlatan Carlos, “İstanbul gerçekten muhteşem bir şehir. İstanbul bana hep egzotik ve gizemli bir şehir olarak gelmiştir. Bu şehirde yaşamak ve futbol hayatıma burada devam edecek olmamı ben muhteşem bir şey olarak değerlendiriyorum” dedi.

Fenerbahçe'nin Avrupa'da çok bilinen bir takım olduğunu ifade eden Brezilyalı futbolcu, “Fenerbahçe'nin Brazilya'da da ayrı bir yeri var, renkleri bile benziyor” diye konuştu.

"SEVGİ ÇEMBERİ İÇİNDE BULDUM"

Carlos, Türkiye'ye indiği andan itibaren kendisini sevgi çemberi içinde bulduğunu vurgulayarak, “Gerçi taraftarların sevgi gösterilerine alışığım ama burada daha sıcak kanlı ve samimi insanlar gördüm. İlgi çok fazlaydı. Bundan da rahatsız değilim. Ama forma imzalamaktan ellerim yoruldu diyebilirim. Fenerbahçe seyircisini çok sevdim. Umarım onlar da beni daha fazla sevecek. Birlikte unutulmaz anlar yaşayacağız. Onları mutlu etmek bana da büyük keyif verecek” şeklinde konuştu.

"ZICO İDOLLERİMDEN BİRİYDİ"

Teknik direktör Zico'ya da değinen Brezilyalı yıldız, şöyle devam etti:
“Zico, Brezilya'nın hatta dünyanın sayılı futbol adamlarından biridir. Zico benim gençliğimde idollerimden biriydi. Zico'nun çalıştırdığı bir takıma gelmek benim için çok önemlidir ve iyi oldu. Zico'nun futbolculuğu tartışılmaz bile. Bence daha yolun başlarında olduğu teknik direktörlük kariyerinde de bu sene Fenerbahçe'yi şampiyon yaparak önemli bir başarı yakalamıştır. Teknik direktörlük kariyerinin de futbolculuğu gibi parlak ve başarılarla dolu olacağını tahmin edebiliyorum.”

GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ MAÇLARI

Carlos, Galatasaray ve Beşiktaş ile yapılan maçların Fenerbahçe için önemli olduğunu bildiğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Galatasaray'ın, Fenerbahçe'nin önemli rakiplerinden biri olduğu bana ilk söylenen şeylerden biriydi. Dünyanın her yerinde böyle rekabetler var, ama Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki rekabet her yerde biliniyor. Ben aynı şekilde Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki rekabetin boyutlarını da tahmin edebiliyorum. Beşiktaş ve Galatasaray ile oynayacağımız maçları şimdiden beklemeye başladım. Bu maçlar için taraftarlarımıza güvence verebilirim. Beşiktaş ve Galatasaray ile yapacağımız maçlarda elimden gelen her şeyi sahaya yansıtacağıma şimdiden söz veriyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!