Çapkın değil hıyarım tam 8 kere evlendim

Güncelleme Tarihi:

Çapkın değil hıyarım tam 8 kere evlendim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2002 01:36

Sinema sanatçısı Orhan Günşiray'ın, MİT ajanı olduğunu açıklaması sanat dünyasında bomba gibi patladı.

Orhan Günşiray'ın çapkınlığı ve evlilikleri de en az sanatı kadar ünlüdür. Ama sanatçı, aksi görüşte. Arkadaşımız Yener Süsoy'a ‘‘Kadınları tanımadığım için 8 kez evlendim’’ diyen Günşiray, ünlü sanatçı Neriman Köksal'la olan ilişkisinin ise ‘‘platonik’’ olduğunu belirtti.

Kadının ne olduğunu hálá anlayamadım

- Bu kadar evlilik yapan adama çapkın denir mi Yener'ciğim, hıyarlık benimki. Harama uçkur çözmeden durmadan nikahlandım, var mı benim gibi delikanlı? Alışmışım bir kere, ev hayatını seviyorum. Param var, malım var ama, bu her şeyi halletmiyor. Bugüne kadar birisiyle iki kere olmak üzere 8 kere evlendim. 1947'teki ilk eşimin adı Ayşe'ydi, ama şimdi soyadını hatırlıyorsam şerefsizim. Zaten 20 gün sonra ayrıldık, öyle bir şeydi. 1948'de evlendiğim, büyük oğlum Murat'ın annesi olan ikinci eşim Ferhan Kumsabar'la üç ay sonra ayrıldık, ama boşanmamız iki sene sürdü. Ondan sonraki eşlerimi ben değil, onlar boşadı beni, akıllılar. Üçüncüsü büyük oğlum Murat'ın annesi Perran, dördüncüsü Nilüfer'in annesi Meliha Başkurt, beşincisi Mahir'in annesi Gülsevil, altıncısı Aslı'nın annesi Zeynep, yedincisi Gülüm'ün annesi Gülçin. Sinemaya Meliha'yla evliyken girdim, o ve ötekiler buna tahammül edemedi. Yener'ciğim, dikkat edersen bende bir seneyi geçmez hemen çocuk olur. Eşlerim hepsi varlıklı insanlardı, kendi paralarından da sarf ettiler. Ben dışarda yaptığım zamparalığa da beş kuruş vermedim, bir kuruşluk hediye almadım. Bende kadına para yedirme hikayesi olmadı, yok öyle şey. Şimdi kalkıp bana kadının ne olduğunu sorma, kadını bilseydim 8 kere evlenir miydim?

Neriman’ı çok sevdim

Bilirim ki ‘‘Fosforlu Cevriye’’ deyince Günşiray'da akan sular durur, gözyaşı hariç.

- Neriman Köksal'ı çok sevdim ama, evlenmemiz mümkün olamazdı, itiraf edeyim. Canım ciğerimdi ama, aramızdaki aşk hep platonik oldu. Onun gibi bir erkek kadınla evlenmek isterdim ama, Türkiye'de olmaz. Nevzat Pesen'den ayrıldığı zaman annemi ve Mahir'i alıp Sarıyer'de nişanlandık Neriman'la. Nevzat kıskansın da, yeniden beraber olsunlar diye, işte ben böyle insanım. Üstelik o zamanlar Nevzat arkadaşım bile değil. Sinemada çalıştığım birçok kadını beğendim ama, hiçbiriyle flört etmedim. Çünkü özel biri olurlarsa iş berbat olur. Bir de çok istediğim halde aile dostum Hülya Koçyiğit'le aynı filmde oynamak nasip olmadı. Sana bir şey söyleyeyim, Neriman'ı getirmek mümkün olsa yine onunla oynamak isterim.

Orhan Günşiray sanat dünyasını şaşırttı

Orhan Günşiray'ın Yener Süsoy'la yaptığı röportaj sırasında söylediği ‘‘MİT için çalıştım’’ sözleri sanat dünyasında şaşkınlık yarattı.

ATIF YILMAZ

Çok şaşırdım

Çok şaşırdım, Orhan Bey'le uzun süre çalıştık. Ama kendisinin böyle bir teşkilatta görev aldığından şüphelenmedim. Sevdiğim bir insandır, kendisiyle ilgili görüşlerim yaptığı işlerden dolayı değişmez.

EŞREF KOLÇAK

Milli görevdir

Orhan'la uzun zaman çalıştım, ama hiç MİT'te görev aldığını hissetmedim. Böyle olgular çok aleniyete dökülmez. Bilseydim de arkadaşlığımızda değişiklik olmazdı. Bu milli bir görev, bana da teklif edilmiş olsaydı seve seve kabul ederdim.

FATMA GİRİK

Beni ilgilendirmez

Kendisiyle birçok filmde rol aldım, ama Orhan Bey'in nerede ne yaptığı, MİT'te görev alıp almadığı beni ilgilendirmiyor. Bana ne; çünkü benim için o kadar önemli değil. Aklı neredeymiş bugüne kadar söylememiş.

FİKRET HAKAN

Ben Öztürk’ten şüphelenirdim

Kendisiyle birçok kez bir arada olduk, aynı ortamlarda, aynı işlerde bulunduk ama hiç hissetmedim. Gazeteyi okuyunca çok şaşırdım. Ben bizim rahmetli Öztürk Serengil'den şüphelenirdim. Çünkü o ağzından irili ufaklı bir şeyler kaçırmıştı. Onun MİT'te görevli olduğunu sanırdım ama Orhan Günşiray hiçbir zaman aklımın ucundan bile geçmezdi. Ama bilseydim de hiçbir şey değişmezdi. Bu yüzden Orhan'a karşı sempatim antipatiye dönmez.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!