Capello kazandı

Güncelleme Tarihi:

Capello kazandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2009 00:00

Fabio Capello, Brezilya ile Katar’da oynadıkları özel maçta tüm oyuncularını kullanarak, Dünya Kupası’na kimleri götürebileceğini gördü. Sambacılar ise, Nilmar’ın tek golü ile İngiltere’yi devirmenin sevincini yaşadı.

KATAR’ın başkenti Doha’da bulunan Khalifa Stadyumu’nda dün akşam vasat bir futbol vardı. Hem Avrupa’dan Katar’a gelen oyuncuların yaşadığı iklim değişikliği hem de bu hazırlık maçında kendilerini fazla zorlamamaları göz zevkinden mahrum bıraktı bizi. Ama ikinci yarı Brezilya oyunu rakip sahada iyi kurdu, düşen İngiliz orta sahasını geçip bir de gol buldular. Golü atan Nilmar’ın kazandırdığı penaltıda ise Fabiano, topu Katar sınırlarının dışına gönderdi. Tüm bunların dışında ise güzel olan diğer hareket, 77. dakikada Lucio’nun kaleyi sallayan müthiş şutuydu. Ama güzel futbol bir kere uğramamışsa, bir daha gelmiyor işte. O güzelim şut da direkten döndü.

Safariye giderler
/images/100/0x0/55eae695f018fbb8f89ded80

1- Brezilya, grup maçlarında oynayan futbolcularla çıktı sahaya. İngiltere’de “Don Capello” ise, Güney Afrika’ya götürmekte kararsız kaldığı Darren Bent, Milner ve Jermaine Jenas gibi Milli Takım deneyimi az olan futbolcuları denedi.
2- Grup maçlarında oynattığı defansif ağırlıklı ve garanti futbol yüzünden çokça eleştirilen Dunga için maçın temel hedefi kazanmaktı. Hazırlık maçı olmasına bakmadan kazanıp “Dunga Capello’yu yendi” dedirtmek istedi.
3- Brezilya’nın ilk 11’inde tam 6 futbolcu İtalya kökenli; Lucio (Inter), Maicon (Inter), Melo (Juventus), Julio Cesar (Inter) ve Thiago Silva (Milan)... Kaka ise yine uzun yıllar Milan’da oynamıştı. Bu faktör, Brezilya’nın takım savunmasını iyi yapıp çok az gol yemesinde büyük önem taşıyor. Fakat sahaya da “sıkıcı” bir futbol olarak yansıyor.
4- İngiltere’de ise “Rio Ferdinand, John Terry, Frank Lampard ve Steven Gerard’ın eksiklikleri hissedildi” dersek yalan olmaz ama bu isimler sakat olmasaydı Capello görev verir miydi, şüpheliyim.
5- Sonuç olarak bu maç Capello’ya yaradı. Dunga kazandı ama ancak havasını atar. Capello ise umarım Dünya Kupası’na kimleri götüreceği konusunda daha emin olmuştur. Çünkü, Milner ve Jenas gibi isimlerle Güney Afrika’ya şampiyon olmaya değil, sadece safariye katılmak için gidebilir...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!