Cankurtaran stat

Güncelleme Tarihi:

Cankurtaran stat
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2007 00:00

2009-2010 sezonuna yetişmesi planlanan Seyrantepe Stadı, kazandıracağı paralarla, mali krizdeki Galatasaray’a hayat verecek.Olası deprem durumunda da hastaneye çevrilerek yaşam kurtaracak.

GALATASARAY camiasının yıllardır hayallerini süsleyen Seyrantepe Stadı birçok yönden cankurtaran vazifesi görecek. Kazandıracağı paralarla mali krizdeki Galatasaray’ı darboğazdan kurtaracak olan stat, deprem gibi afet durumlarında da hastaneye çevrilerek can kurtaracak.

Teknolojisi, dış görünümü ve diğer özellikleri ile Avrupa’nın en modern spor tesisleri arasında yer alacak stat 52 bin koltuk kapasiteli olacak. Mimari projesi Yüksel Proje ve ASP Gambia firmaları tarafından ortaklaşa yapılan stat üstü açılır-kapanır şekilde yapılacak.

Acil yardım merkezi olacak

Projede, olası bir İstanbul depremi göz önüne alınarak önemli ayrıntılara yer verilmiş. Stat, üstü kapandığı anda kolaylıkla hastaneye çevrilebilecek. Şişli Etfal Hastanesi’nin yeni binaları da stadın hemen yakınına yapılacağı için bu bölge İstanbul’un en önemli acil yardım merkezlerinden birine dönüşecek. Stadın üstünün kapanması durumunda konser gibi sosyal aktivitiler de gerçekleştirilebilecek.

Bütün imzaları ve projeleri tamamlanan Seyrantepe Stadı için TOKİ, bu ay içinde ihaleye gidecek. Önümüzdeki temmuz ayında yapımına başlanması beklenen stat 24 ay içinde tamamlanarak 2009-2010 sezonunda hizmete girecek.

100 milyon Euro

Toplam maliyeti 100 milyon Euro’yu bulması beklenen Seyrantepe Stadı’nda 100 adet loca bulunacak. Toplam 5 bin araçlık otopak kapasitesine sahip statta loca sahipleri otoparklardan direkt olarak asansörle kendi localarına ulaşabilecek. Ayrıca loca sahiplerine hitap eden özel restoranlar ve dinlenme alanları da yer alacak. Galatasaray yönetimi, stat bittikten sonra 15 bin adet 5’er yıllık kombine bileti hemen satışa sunmayı planlıyor.

Modern ve lüks

Seyrantepe Projesi ile bizzat ilgilenen Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi, yapılacak stadın tamamen kendine özgü bir spor tesisi olacağını söyledi. Çelebi, "Bu tesis için başka bir stadı örnek almadık. Seyrantepe Stadı bittiğinde, tamamen kendine özgü, Avrupa’daki birçok stattan daha modern ve lüks olacak" dedi.

Işın Çelebi, "Seyrantepe, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndan daha mı iyi olacak?" sorumuz üzerine de, "Böyle bir karşılaştırma yapmak yanlış ve olumsuz bir rekabet doğurur. Bu yüzden böyle bir yaklaşımda bulunmak istemiyorum. Sadece şunu söyleyebilirim; Avrupalılar’ın da beğeneceği bir stada kavuşacağız" yorumunu yaptı.

TOPLU Konut İdaresi’nin (TOKİ) bu ay ihalesini açacağı Seyrantepe Stadyumu, 5 katlı ve süper lüks olacak. 120 dönüm üzerine inşa edilecek statta, zeminden başlayarak, beş katında bulunacak alanlar kısaca şöyle:

ZEMİN KAT:

VIP girişi, futbol takımlarının alanları, ısınma ve soyunma odaları, basın toplantısı konferans salonu, TV stüdyoları, teknik servis depoları, 520 araçlık VIP otoparkı yer alacak.

1. KAT:

400 kişilik VIP park alanı, basın ve TV kuruluşları için toplam 1600 metrekare büyüklüğünde özel bölüm, mutfak, servis, depo alanları.

2. KAT:

Kafeterya, restoran ve dinlenme tesislerinin yanı sıra, VIP konuklar için iki adet 250’şer metrekarelik özel dinlenme alanı.

3. KAT:

VIP’ye özel salonlar, restoranlar, localar, Galatasaray Kulübü ofisleri.

4. KAT:

VIP izleyiciler izleme alanı, fuaye, localar, Galatasaray Müzesi, GS Store Mağazası, kulüp ofisleri.

5. KAT:

Kafeteryalar, restoran, alışveriş mağazaları, depolama alanları.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!