Caner 4 milyon dolara Rusya’da

Güncelleme Tarihi:

Caner 4 milyon dolara Rusya’da
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2006 00:00

Galatasaray’ın yetenekli gençleri kulübeye mahkum olurken, Vestel Manisaspor’da sürekli oynayıp kendisini gösterme şansı bulan 18 yaşındaki Caner Erkin, CSKA Moskova’ya transfer oldu. Caner'in Moskova'dan İngiltere Premier Ligi'ne gideceği yorumları yapılıyor.

Haberin Devamı

GALATASARAY’ın alt yapısından yetişen Mehmet Güven, Özgürcan Özcan, Ferhat Öztorun, Oğuz Sabankay ve Aydın Yılmaz gibi genç yetenekler kadro şişkinliği nedeniyle forma giyemezken, Vestel Manisaspor’da sürekli oynayıp kendini gösterme şansı bulan 18 yaşındaki Caner Erkin, 4 milyon dolara CSKA Moskova’ya transfer oldu.

2005 yılında 17 Yaşaltı Milli Takımımız’da gösterdiği performansla adını tüm dünyaya duyuran Caner, yılın en önemli transferlerinden birini gerçekleştirdi. Genç sol kanat oyuncusu, Rusya’nın en büyük kulübü olan CSKA Moskova ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. CSKA, Vestel Manisaspor’a bonservis bedeli olarak 4 milyon dolar ve bir sonraki transferinden yüzde 25 pay verecek.

3 yıllık sözleşme imzalayan Caner Erkin ise her yıl için 650 bin dolar ücret alacak. Böylelikle 18 yaşındaki futbolcunun CSKA Moskova’ya maliyeti 5 milyon 950 bin doları (yaklaşık 8.5 milyon YTL) bulacak.

ADA YOLUNDA

Haberin Devamı

Bu arada Caner'in Moskova'dan İngiltere Premier Ligi'ne gideceği yorumları yapılıyor. İngiltere Premier Ligi takımlarından Chelse'nin sahibi Rus dolar milyarderi Abramoviç'in, CSKA Moskova'ya mali destek sağladığı biliniyor. CSKA Moskova'nın da bir anlamda Chelsea'nin alt yapısı gibi çalıştığı hep konuşulan bir durum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!