'Canaydın'a verdiğimiz sözü tuttuk'

Güncelleme Tarihi:

Canaydına verdiğimiz sözü tuttuk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2014 09:37

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının antrenörü Sedat İncesu, "Özhan Canaydın'a verdiğimiz sözü tuttuk" dedi.

Haberin Devamı

İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen tekerlekli sandalye basketbol Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı, finalde İspanyol rakibi Fundosa ONCE'yi 71-64 mağlup ederek kazanan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının antrenörü Sedat İncesu, "Özhan Canaydın'a verdiğimiz sözü tuttuk" dedi.

Kupa sevinci sonrasında açıklama yapan İncesu, "Bizim çok ciddi bir misyonumuz var. Rahmetli Kulüp Başkanımız Özhan Canaydın ile 2005 yılında bu takımı kurduğumuzda, 'engelli sporunu önce Türkiye'ye, daha sonra da dünyaya tanıtacağız' diye kendisine söz vermiştik. Bu, elit bir spor ve dünyadaki algıyı bu şekilde değiştirdiğimize inanıyorum. Özhan Canaydın'a verdiğimiz sözü tuttuk" diye konuştu.

"Spor adamı gözüyle bakarsanız Türkiye'nin en başarılı takımı bu" diyen İncesu, şunları söyledi:

"Bu, Avrupa'da 5. şampiyonluğumuz. Her sene daha iyi bir takım ve daha büyük bir aile oluyoruz. Diğer insanlara da örnek olduğumuzu zannediyorum. Çok mutluyuz. Oyuncularımı kutluyorum. Böyle sporculara sahip olduğum ve onların antrenörü olduğum için gurur duyuyorum. Bu kupa Türkiye'ye armağan olsun."

İncesu, 5. kez Avrupa şampiyonu olmalarından dolayı artık sevincin yerini rahatlamanın aldığına değinerek, "Biz, sadece kupa kazanınca rahatlıyoruz çünkü üstümüzden bir yük kalkmış gibi oluyor. İlk kazandığımızda muhteşem bir sevinçti ama artık arka arkaya kazanınca kaybetme düşüncesi bile bizi mahvediyor. Bizi asıl motive eden de bu" ifadesini kullandı.

Günde yaklaşık 6 saat antrenman yaptıklarını ve idmanlar dışında binlerce şut attıklarını vurgulayan İncesu, "Neredeyse 10 takımın 2 sene de atamayacağı bir şut sayısı bu. Muazzam çalışıyoruz. O yüzden elit bir spor. Çalışma ve başarının arkasında emek var" değerlendirmesinde bulundu. Sedat İncesu, bundan sonraki hedeflerine ilişkin ise "Başarıda devamlılık önemli. Bu devamlılığı sağlamak asıl önemli olanı. Elimizdeki bu kupayı neden geri verelim?" dedi.

"Takımı artık geçtik, işe aile olarak bakıyoruz"

Takım kaptan Özgür Gürbulak ise "Gerçekten de bu kupayı kazanmak çok büyük bir onur ve gurur" diye konuştu. Takımın kaptanı ve bir parçası olmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Gürbulak, "İspanyolların evinde kazanmamız ayrı bir güzellik. Çünkü gerçekten de inanılmaz çalışıyoruz. Türkiye'ye ilk Şampiyonlar Ligi Kupası'nı 2008'de, yine buradan, İspanya'dan almıştık" diye konuştu.

"(Biz takımız) diye klişe bir laf vardır. Biz takımı artık geçtik, işe aile olarak bakıyoruz" diyen Gürbulak, şunları kaydetti:

"Takımdaki yabancı oyuncularla antrenman dışında da hep birlikteyiz. İçimizde takım ruhunun fazlasını taşıyoruz. Bizim kulübümüz gerçekten de bize inanılmaz destek veriyor. Maddiyati geçtim, manevi olarak çok büyük bir destekleri var. Bize çok güveniyorlar. Biz de bu misyonunu devam ettirmek için elimizden geleni yapıyoruz."

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı yarın İstanbul'a dönecek.

BAKMADAN GEÇME!