Canaydın: Seyrantepe için protokolü imzaladık

Güncelleme Tarihi:

Canaydın: Seyrantepe için protokolü imzaladık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2007 17:20

Başkan Özhan Canaydın, Seyrantepe Projesi için protokolü imzaladıklarını, elden çıkaracakları Riva arazisinin yerine 3 arsa almayı planladıklarını söyledi. Canaydın, Erik Gerets'le de sezon sonunda görüşeceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen aylık olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. Tek hedeflerinin lig şampiyonluğu olduğunu belirten Canaydın, "Sportif olarak güzel günler yaşıyoruz. Son haftadaki maçımızdan mutlu ayrıldık. Şampiyonluktaki iddiamız devam ediyor. İnşallah takımımız bundan sonraki maçlarda neticeye varmak için bütün gücünü kullanacak. Ekibimizde kardeşlik takımdaşlık havası var, herhangi bir tahrikle bozulmamasını istiyoruz. Hedefimiz şampiyonluk' diye konuştu.
   
“PROTOKOLÜ İMZALADIK”
   
Başkan Canaydın, Seyrantepe Projesi için gerekli protokolü imzaladıklarını açıklarken, stadın 120 bin metre kare arsa üzerine yapılacağını belirtti.

Haberin Devamı

TOKİ ile yapılan protokolün 9. maddesinde, 120 bin metre karelik arsa üzerinde TOKİ tarafından yapılacak spor kompleksinin tamamlanması halinde, 49 yıllık üst kullanım hakkının bedelsiz olarak Galatasaray'a verileceğinin yazıldığını anlatan Özhan Canaydın, “52 bin kişilik çok amaçlı ve üstü kapalı spor kompleksinin yapılma şartnamesi, kulüp ve TOKİ tarafından ortak olarak belirlenecektir” dedi.

Canaydın, bu protokolün başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oluru ile yürürlüğe girdiğini kaydederken, “Spor kompleksi ile birlikte orada bir hastane inşaatı da yapılacaktır. Zemin etütleri son haftaya gelmiştir. Yer tespitleri bu hafta bitmiş olacak. Gayet iyi bir yolda yürüyoruz” ifadesini kullandı.
   
“3 YENİ ARSA ALACAĞIZ”

GÖRÜŞME SEZON SONUNDA

Özhan Canaydın, teknik direktörleri Erik Gerets'in Belçika'da Anderlecht kulübüyle görüşüp anlaştığı şeklindeki iddialara açıklık getirerek, “Öyle bir şey olduğunu tahmin etmiyorum. Ama herkes herkesle görüşebilir” dedi.

Toplantı sonrası basın mensuplarının bu konudaki sorularını yanıtlayan Canaydın, “Ailenin içinde herhangi bir huzursuzluk yok. Takım geçen seneki gibi kenetlenmiş durumda. Gaziantepspor maçında kazanmak istiyoruz. Önümüzde bir viraj var. Bu virajı atlatırsak her şey daha güzel olacak” dedi.

Erik Gerets'in, “Galatasaray'ı şampiyon yapıp bırakacağım” yönündeki açıklamalar yaptığının hatırlatılması üzerine, “Kendisine, takımı şampiyon yapacağını belirttiği için teşekkür ederim. Gerets'in 2 artı 1 yıllık sözleşmesi var. Opsiyonu o ya da biz kullanabiliriz. Sezon sonunda görüşerek buna karar vereceğiz” dedi.


   
Riva arazisinin değerlendirmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Özhan Canaydın, bu konuda da en son noktaya geldiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Canaydın, bir yönetim kurulu üyesinin yurt dışında gereken çalışmayı yaptığını anlatarak, şöyle konuştu: “En kısa zamanda en iyi şartlarla yapılacak anlaşmanın müjdesini vermiş olacağım. Mülk satışı yapmanın üzüntüsünü ben de taşıyorum. Mülk satarak bir yere varmanın imkanı olmadığını ben de biliyorum. Bunun yanı sıra ileride Riva arazisi gibi değer kazanabilecek gibi üç arsa almanın planını yapıyoruz. Bunların yerini veremiyorum, çünkü başkaları da talip olabilir. Birincisi 240 dönüm bir arsa, ikincisi 180 dönümü kira, 25 dönümü mülk arazi, üçüncüsü de Florya'da olmak üzere 68 dönümlük bir arazinin bir miktarını tapulu mülk haline getirmek için çalışıyorum. Elimizden bir yer çıkarken, bazı mülklerin kasamıza girmesinden keyif alıyorum.”

Haberin Devamı

Canaydın, yapılan eleştiriler üzerine yeniden söz alarak, Riva arazisi üzerinde durmaya 2002 yılında başladıklarını ve hiç durmadan çalıştıklarını dile getirerek, “4,5 yıl sürmesi bizim beceriksizlikliğimiz olabilir ama durmadan çalıştık” dedi.

Anıl Büyükeroğlu'nun eski bir politikacının halka hitap ederken “Buğdaylar burada daneler nerede” şeklindeki benzetmelerine yanıt veren Canaydın, “Çok yakında daneler de ortaya çıkacak” dedi.

Özhan Canaydın, Hamit Altıntop'un formasıyla poz vermesinin eleştirilmesine de açıklık getirerek, Schalke 04 kulübü başkanıyla yaptıkları bir toplantıda kendisine bu formanın hediye edildiğini, kendisinin de yurt dışında forma giyen bir Türk Milli Takımı oyuncusunun formasıyla her zaman poz vermekten kaçınmayacağını belirtti.

Haberin Devamı

Canaydın, tüm bunların ardından “Galatasaray'a karşı görevim ne olursa olsun hata yapmam” derken, “Ali Sami Yen Stadı'nın elimizden alınması diye bir şey yoktur. Statları kiralık olan bütün kulüplerin İddaa gelirleri otomatik olarak kesilmektedir” ifadesini kullandı.
   
BANKALARA TOPLAM BORÇ 65,7 MİLYON DOLAR
   
Toplantıda, Galatasaray Kulübü'nün ve Grup Şirketlerinin mali durum analizi de açıklandı.

Mali durum analizinde belirlenen bankalara kısa ve uzun vadede toplam borcun 65,7 milyon ABD Doları (92 milyon 309 bin 398 YTL) olduğu kaydedildi.

Mali durum analizinde, futbolculara bu sezon sonuna kadar 17,1 milyon YTL, 2011 yılı sonuna kadar da 33,5 milyon YTL ödenmesi gereken borç bulunduğu dile getirildi.

Haberin Devamı

Bu arada, mali raporda önceki raporlarda olduğu gibi toplam borç ve alacağın yer almaması dikkat çekti.
   
BÜYÜKEROĞLU TEPKİ GÖSTERMEYE ÇALIŞTI
   
Divan kurulu üyesi Anıl Büyükeroğlu, bu ay içinde yapılacak Mali Genel Kurul'da yönetime tepki göstermenin gerekliliğini vurgulayarak, “İbra etmek, bir Galatasaray geleneği olarak gösteriliyor. Ancak gerekli tepkiyi göstermemiz gerekir” derken, buna yanıt veren Canaydın, “Galatasaray 100 senedir örf ve adetleriyle yaşamış, Türkiye'nin en büyük camiası olmuştur, biz geleneklerimizle yaşarız, hata yapılmışsa genel kurul gereken kararı verir, her türlü karara saygılıyız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!