Çalışmalar tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Çalışmalar tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2009 10:09

Polonya'da yapılacak 6. Erkekler Basketbol Avrupa Şampiyonası için yarın bu ülkeye gidecek olan A Milli Takım, İstanbul'daki son çalışmasını yaptı.

Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonası için yarın Polonya'ya gidecek olan A Milli Takım yaklaşık 2 aydır sürdürdüğü kamp dönemini yaptığı çalışma ile tamamladı. Antrenör Bogdan Tanjevic yönetiminde Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda İstanbul'daki son çalışmasını yapan ay yıldızlılar ilk bölümde Ozan Şirikçi nezaretinde kondisyon çalışması yaparken ikinci bölümde ise taktik maçı yaptı. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile yönetim kurulu üyesi Hüsnü Karagözoğlu da antrenman izlerken Turgay Demirel, antrenman sonrasınra takıma yaptığı kısa konuşmada Avrupa Şampiyonası'nda başarılar diledi. Saha ortasında yapılan kısa toplantının ardından ise ay yıldızlılar kendilerine ikram edilen baklavaları yediler.

Avrupa Şampiyonası öncesinde hazırlık döneminin çok iyi geçtiğini ifade eden kaptan Hidayet Türkoğlu, "İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Efes Cup sonrasında geçirdiğimiz 1 haftalık çalışma periyodunu da en iyi şekilde değerlendirerek eksiklerimizi kapatmaya çalıştık. Polonya'da öncelikli hedefimiz guruptan çıkmak. Litvanya'yı ilk maçta yenerek şampiyonaya iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

A Milli Takımın ikinci kaptanı Kerem Tunçeri artık bundan sonra herşeyin sahada konuşulacağını belirterek, " Kamp dönemini bugün bitirdik. Bundan sonra herşey sahada konuşulacak. İyi bir takımız ve geçen sene elemelerde gösterdiğimiz başarıyı Polonya'da da sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

Milli Takımın genç oyuncularından Ömer Aşık ise antrenman öncesinde yaptığı değerlendirmede; " Eksiklerimizi gidermeye çalıştık. Avrupa'nın en iyi takımlarının mücadele edeceği bir şampiyonada oynayacağız ve biz de iyi bir takımız. Litvanya maçını kazanarak şampiyonaya başlarsak bunun gerisinin de geleceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Şampiyona öncesi A Milli Takım kadrosu 12 oyuncuya indirildi. Yeni sezonda Kepez Belediyesi'nde forma giyecek Fatih Solak, Milli Takım Antrenörü Tanjevic tarafından, 2 aylık kamp döneminin ardından kadrodan çıkarılan son isim oldu. A Milli Takım'ın 12 kişilik kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Haberin Devamı

Barış Hersek (Banvit), Engin Atsür (Beşiktaş Cola Turka), Ender Arslan, Kerem Tunçeri, Sinan Güler (Efes Pilsen), Oğuz Savaş, Ömer Faruk Aşık, Ömer Onan, Semih Erden (Fenerbahçe Ülker), Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks), Hidayet Türkoğlu (Toronto Raptors), Bekir Yarangüme (Türk Telekom)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!