Caferov, Trap-Skeet Milli Takımı antrenörü oldu

Güncelleme Tarihi:

Caferov, Trap-Skeet Milli Takımı antrenörü oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2007 10:24

Atıcılıkta Trap-Skeet Milli Takımı antrenörlüğüne, Azeri antrenör Hafız Caferov getirildi.

Haberin Devamı

Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Latif Aral Aliş, yaptığı açıklamada, Azeri antrenör Hafız Caferov'un, Trap-Skeet Milli Takımı antrenörlüğüne getirildiğini bildirdi. Azerbaycan Trap-Skeet Milli Takımı başantrenörlüğü görevini de yapan Hafız Caferov'un göreve gelmesiyle hedef büyüttüklerini ifade eden Aliş, “Artık gözümüzü olimpiyatlara çevirdik. Olimpiyatlarda başarı için de altına koşan sporcu yetiştiren Hafız Caferov'u getirdik. Bir milli takım oluşturduk. Hocamız hem sporcularımızı hem de yardımcı antrenörlerimizi yetiştirecek” diye konuştu.
Atıcılık ve Avcılık Federasyonu olarak 2006 yılını da değerlendiren Aliş, son 1 yıl içinde sporcu sayılarını 250'den 550'ye çıkardıklarını söyledi.

Atıcılık ve avcılığı cazip hale getirmeye çalıştıklarını ifade eden Latif Aral Aliş, silahı sevenleri, dışarıda serseri ateş edeceklerine poligonlara çekmeye çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Silah merakı sadece Türkiye'de değil dünyanın her ülkesinde var. Kamuoyunda lanse edildiği gibi silaha merak, sadece ülkemize ait değil. Silaha meraklılıkta Türkiye belki de tüm dünyada ilk 50'ye bile giremeyebilir. Silaha meraklı olmayan millet yok. Felsefemiz, insanların dışarıda serseri ateş etmeleri yerine onları poligonlara çekebilmek ve buralarda eğiterek uluslararası yarışmalara göndermektir.”

Haberin Devamı

Türkiye'de yeterli poligon olmadığını da ifade eden Aliş, “ABD'deki silah hastalığı dünyanın hiç bir ülkesinde yok. Bu refah düzeyiyle de alakalı. Oralarda kasabalarda bile poligon var. Ancak bizim bazı büyük şehirlerimizde bile poligonumuz yok” dedi.

Askeriyenin elinde çok iyi poligonlar bulunduğunu ve bu poligonlardan kendileri ve sporcularının da yararlandırıldığını belirten Aliş, “Ancak, ülke genelinde en azından her şehrimizde bir poligon olmasını istiyoruz. Federasyonumuzun seyyar bir poligonu var. Bu poligonu her spor sahasına kurabiliyoruz. Yarışmalardan sonra da geri getiriyoruz” diye konuştu.

BAŞKANI ALİŞ, CAFEROV'UN SPONSORU

Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Latif Aral Aliş'in, milli takımın başına getirilen Azeri antrenör Hafız Caferov'un sponsoru olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Atıcılık Milli Takımı antrenörü için Türkiye Olimpiyat Komitesi aracılığıyla Uluslararası Atıcılık Federasyonu'nun dayanışma fonundan 30 bin dolarlık katkı alındı. Federasyon başkanı ve Sarsılmaz Silah Sanayi'nin sahibi Latif Aral Aliş, yıllık ücreti 70 bin dolar olan Caferov'a 40 bin dolar ödeyerek sponsoru oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!