Buzda pist kavgası

Güncelleme Tarihi:

Buzda pist kavgası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2006 10:47

Buz Sporları Federasyonu'nun, Uluslararası Buz Federasyonu'nun isteği üzerine Buz Hokeyi Federasyonu ve Buz Pateni Federasyonu olarak ayrılmasıyla başlayan pist paylaşım sorunu 2 federasyon arasında anlaşmazlığa yol açtı.

Buz Sporları Federasyonu yakın bir zaman önce ayrılarak faaliyetlerini Buz Pateni Federasyonu ile Buz Hokeyi Federasyonu olarak sürdürmeye başladı, ancak Türkiye'de sadece 2 kapalı salon bulunması sebebiyle 2 federasyon arasında sporcuların çalışma saatleri ve buz hokeyi liglerinin maç saatleri nedeniyle anlaşmazlık çıktı.
Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Turan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaeli'de bulunan salon için kendilerinden kira talep edildiğini belirterek, “Bu kirayı ödeyecek gücümüz yok. Kocaeli Belediyesi'ne ait olan tesis için bir yazı yazarak Buz Pateni Federasyonu'ndan kira alınmadığı gibi bizden de alınmamasını istedik. Belediye bu kirayı almakta ısrar ederse lig maçlarını bir tek Ankara'da oynamak zorunda kalacağız. Bu da Buz Pateni Federasyonu ile aynı salonu paylaşmak anlamına geliyor ki bu durumda lig maçlarını hafta içi bile oynamak zorunda kalabiliriz” diye konuştu.
Buz Hokeyi Federasyonu'nun özerkleştiğini hatırlatan Kaya, şunları söyledi:
“Artık özerkleştik, yani bütçemiz kısıtlı. İzmit'teki salon için kira istenmezse liglerin bir kısmını oraya taşımayı planlıyoruz. Yoksa bütün ligleri buraya taşıyacağız, o durumda da Buz Hokeyi Federasyonu ile Buz Pateni Federasyonu arasında pistin paylaşımı konusunda sıkıntı olacak. Bu konuyla ilgili olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne resmi maçlarda kira alınmaması için yazı yazdık ve cevabını bekliyoruz. Benzer durumlarda il müdürlükleri kira almıyorsa neden belediyeler alsın?”

-BU İŞ TEHDİTLE OLMAZ-

Buz Pateni Federasyonu Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı'nın danışmanı olan Fahrettin Kandemir de AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını, ancak bu işin tehditle çözülemeyeceğini” söyledi.
İzmit'te oynanan buz hokeyi maçlarından şimdiye kadar kira alındığını, bu sene bu konunun niye gündeme geldiğini anlamadığını ifade eden Kandemir, şunları söyledi:
“Buz Hokeyi Federasyonu, belediyeye bir yazı göndererek resmi maçlarda kendilerinden kira alınmamasını istedi. Biz de belediye meclisinin gündemine getirdik. Salon belediyeye aittir ve belediye meclisinin kararıyla bir kira alınmaktadır. Buz Hokeyi Federasyonu, özerk bir federasyondur. Bugüne kadar kira alındığı halde niye bu sene kira vermek istemediklerini anlamak çok zor. İzmit'te yapılacak resmi maçlar için elimizden geleni yapacağız, ancak bu 'Belediye bizden kira alırsa, biz de bütün maçlarımızı Ankara'da oynarız' diye tehdit ederek olmaz.”

-BUZ ÜSTÜNDE DANS-

Bu arada, Buz Pateni Federasyonu Başkanı Kandemir, bir televizyon kanalından canlı yayınlanacak “Buz Üstünde Dans” programıyla kendi federasyonlarına gelir sağlayacaklarını söyledi.
Kandemir, çekimlerinin İzmit'teki salonda yapılacağı programa bir çok ünlünün katılacağını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!