Büyükşehir Belediyespor'da Holosko tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Belediyesporda Holosko tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2007 15:10

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, yarın karşılaşacakları Vestel Manisaspor'un Slovak futbolcusu Holosko'ya, Trabzonspor maçında gördüğü kırmızı kartın ardından soyunma odasına giderken yaptığı el hareketi için ceza verilmemesine tepki gösterdi.

Göksel Gümüşdağ, yaptığı yazılı açıklamada, geçen hafta oynanan Vestel Manisaspor-Trabzonspor maçında Holosko'nun üst üste gördüğü 2 sarı kartın ardından oyun dışı kaldıktan sonra soyunma odasına giderken, televizyon görüntülerinde tüm Türkiye'nin gördüğü gibi aniden dönerek, maçın hakemine tepki olarak örf, adet ve geleneklere aykırı olan, dünyada da önemli bir küfür sayılan el hareketi yaptığını ifade etti.

Söz konusu hareketin televizyon görüntülerinde yer aldığı gibi, gözlemci raporlarında da yer aldığının kesin olduğunu öne süren Gümüşdağ, “Bundan önce görüntülere dayalı verilen cezaların aksine, Holosko'nun Disiplin Kurulu'na sevk edilmemiş olmasına anlam verilememiştir. Hakeme karşı yapılan bu harekete sessiz kalınması, hakeme sahip çıkılmaması, federasyonun yanlı yönetiminin sonucudur. Federasyonun görevi kulüplere objektif yaklaşmak, disiplin ihlallerinin yapılmasında hukuktan ayrılmamaktır. Federasyonu daha dikkatli davranmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!