Büyükada’da ilk uluslararası bisiklet yarışı

Güncelleme Tarihi:

Büyükada’da ilk uluslararası bisiklet yarışı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2007 00:00

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Büyükada MTB Cup, Nature Valley Çıtır Müsli Barları’nın sponsorluğunda bu pazar gerçekleştirilecek. Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun yıllık programında yer alan ve uluslararası nitelik taşıyan yarışmaya, yurtdışından da çok sayıda bisikletçi katılacak.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve Uluslararası Bisiklet Federasyonu UCI’nın puanlı yarış takviminde de yer alan yarışlar Türkiye’nin adının uluslararası platformlarda yer alması açısından da önem taşıyor. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu bu yarışmayla bir ilki gerçekleştirdiklerini söylüyor: "Bu yarışlarla dağ bisikleti sporu ülkemizde ilk kez kurumsal anlamda destek buldu ve bir kurumsal sponsorun ismi yarışlara verildi. Bu Türkiye’de bisiklet sporunun gelişmesi açısından büyük önem taşıyor."

C1 kategorisinde değerlendirilen ve birincinin 60 puanla ödüllendirileceği 2. Nature Valley Büyükada MTB Cup’da, saat 9.00’da başlayacak master yarışlarını, 11.00’de koşulacak Junior ve kadınlar yarışları takip edecek. Öğleden sonra başlayacak erkekler yarışlarından sonra saat 17.00’de de ödül töreni yapılacak. Uzunluğu yaklaşık 5.5 kilometre olan parkurda, sporcular altı tur atacaklar. Büyükada’nın zorluk derecesi, yokuşları ve doğal ortamı nedeniyle oldukça yüksek.

2. Nature Valley Büyükada MTB Cup, olimpiyat yolunda puan mücadelesi veren pek çok yabancı sporcu açısından da 2008 Olimpiyatları öncesinde büyük önem kazanmış durumda. Yarışmada verilen değerli puanları kazanabilmek için İstanbul’u ziyaret etmeye hazırlanan İrlanda, Slovakya, Romanya, Macaristan, İsrail ve Yunanistan’dan sporcuların da yer alacağı yarışların oldukça çekişmeli geçmesi bekleniyor.

Kadınlar kategorisinde 2000 Sydney ve 2004 Atina Olimpiyatlarında İrlanda’yı temsil eden Tarja Owens ve 2004 Atina Olimpiyatları’nda Slovakya’yı temsil eden Janka Stankoviç de yarışıyor. Türkiye’den ise erkeklerde 2006 yılı Türkiye şampiyonu Muhammer Yıldız, Bilal Akgül (Brisa Spor), Kamil Alev (Gold City Alanya), kadınlarda Senem Güler (Brisa Spor) ve Semra Yetiş (Gold City Alanya) yarışların iddialı isimleri arasında.

Büyükada ise uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyor. Organizasyona Adalar Belediyesi, Kaymakamlığı, Orman İşletme Şefliği ile İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü katkıda bulunuyor. Nature Valley, bisiklet sporunu seven herkesi Büyükada’ya davet ediyor.

Her yaştan çocuğa oyun festivali

Oyun konsolu ve yazılımı üreticilerinden Nintendo’nun İstanbul Akmerkez’deki festivali, 29 Nisan’a kadar sürecek. Nintendo Wii, tüm hareket, refleks ve mimikleri oyunun içine dahil ederek, oyun oynama alışkanlıklarına farklı bir boyut kazandırıyor. Turnuvalara katılanlar sürpriz hediyeler kazanıyor. Festival her yaştan çocuğa açık.

İstanbul Boğazı’nda erguvan gezisi

Erguvan İstanbul Derneği, yarın Boğaziçi’nde tekneyle erguvan turu düzenliyor. Saat 15.00’te Kabataş’taki Üsküdar, 15.15’te Üsküdar’daki TURYOL İskelesi’nden hareket edecek tekne, saat 18.00’e kadar yolcularını gezdirecek. Gezi ücreti 15 YTL. İrtibat: 0533 317 02 29
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!