Büyük gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Büyük gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2007 00:00

Futbol Federasyonu, saat 16.30’da başlayacak ve tamamı naklen yayınlanacak 5 karşılaşma için 10 maddelik önlemler paketi hazırladı. Maçların aynı saatte başlaması ve bitiş saatlerinde gecikme olmaması için sıkı tedbirler alındı.

ŞAMPİYONUN ve önümüzdeki sezon ülkemizi Avrupa kupalarında temsil edecek takımların belli olduğu Süper Lig’de heyecan ligin dibine kaydı. Haftalar önce havlu atan Sakaryaspor’un ardından lige veda edecek diğer iki takımın belirleneceği son 90 dakikalar öncesi, Futbol Federasyonu olağanüstü önlemler aldı. Federasyon, bugünkü maçlar sırasında herhangi bir şaibenin oluşmaması için, 10 maddelik önlemler paketini yetkililere iletti.

Göz açtırmayacaklar

5 ayrı şehirde oynanacak olan maçların aynı saatte (16.30) başlaması için titiz bir çalışma içine giren federasyon, bitiş saatlerinde gecikme olmaması için de, sıkı tedbirlere başvurdu.

Maçların geç başlaması amacıyla önceki yıllarda sahaya konfeti, patlayıcı madde ve pet şişenin yanı sıra tavuk, horoz ve güvercin atıldığını göz önünde bulunduran federasyon, bu tür çirkin olayların önüne geçebilmek için yetkilileri uyardı.

Tamamı naklen yayınlanacak düşme hattındaki 6 takımı yakından ilgilendiren bu 5 kritik maç öncesi, federasyonun aldığı önlemler paketinde şu hususlar yer alıyor:

Önlemler alındı

1-
Telefonlarını, dün sabah itibarıyle kapatan hakemlerin, dış dünya ile ilişkileri tamamen kesildi.

2-
Temsilciler ve gözlemciler kurulu, 5 ayrı maçtaki temsilciler ile "canlı telefon bağlantısı" kuracak. Merkezdeki kurul üyesi, temsilciye "hazır ol ve başlat" talimatı verecek, temsilci de bu uyarı doğrultusunda, hakeme eli ile "başlat" işaretinde bulunacak. Bu şekilde tüm maçlar aynı dakika ve saniyede başlayacak.

3- Karşılaşmanın ikinci yarısının başlangıcında da aynı uygulama yapılacak.

4- Takımların, diğer maçların skorlarına göre vaziyet almaması amacıyla dikkatli olunacak. Sahaya pet şişe, patlayıcı madde ve konfeti atılmaması, bu doğrultuda gecikme olmaması için, tüm seyirciler didik didik aranacak.

5- Önceki yıllarda sahaya tavuk, horoz ve güvercin atıldığı için maçların geç başladığını göz önünde bulunduran federasyon, bu tür çirkinliğin yaşanmaması için saha kenarında önlemler alacak ve görevli olmayanlar saha kenarına yaklaştırılmayacak.

6- 5 maça da, "derbi statüsü" uygulandı. Bu nedenle derbi maçlarında olduğu gibi, her karşılaşmaya 2’şer gözlemci ve 3’er temsilci atandı. Bu tür maçlar için, bu uygulama ilk kez yapıldı.

7- Maçlarda yaşanan üzücü olayların özellikle stat koridorlarında meydana gelmesini göz önünde bulunduran federasyon, temsilcilerin, güvenlik güçleri ile iş birliği yapmasını ve koridorların tamamen boş bırakılmasını kararlaştırdı.

Takviye kuvvet

8-
Tüm temsilciler, gerekli önlemlerin alınması amacı ile güvenlik güçleri ile sürekli iletişim halinde bulunacak. Bu doğrultuda gerekirse maçtan önce emniyet müdürlüklerinden takviye kuvvet istenecek.

9- Stat hoparlörlerinden kışkırtıcı anonslar yapılmaması ve diğer maçların skorları ile ilgili bilgi verilmemesi amacı ile görevliler, temsilciler tarafından ikaz edilecek.

10- Tribünde her iki takım taraftarı arasında oluşturulan boşluklar, diğer maçlara nazaran, daha geniş tutulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!