Bütün dünya koştu

Güncelleme Tarihi:

Bütün dünya koştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2008 00:00

BM’nin Medeniyetler İttifakı projesi kapsamına aldığı organizasyona bakanlar Murat Başesgioğlu, Mehmet Şimşek, milli atlet Elvan ile 10 bin kişi katıldı, Asya’dan Avrupa’ya koştu. 10 kilometrelik parkurda İstanbul kırmızıya büründü.

SPOR giyim firması Nike’ın, dünyanın 25 kentinde düzenlediği Human Race koşularının bir ayağı olan "Human Race İstanbul" koşusu yapıldı. Boğaziçi Köprüsü’nün Anadolu yakasında yer alan Asya’ya geçiş noktasındaki Beylerbeyi cebinden Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu’nun verdiği startla başlayan ve Avrupa kıtasına doğru Boğaziçi Köprüsü, Büyükdere Caddesi, Beşiktaş, Ortaköy ve Kuruçeşme olmak üzere 10 kilometrelik güzergahta gerçekleştirilen koşuya, yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Organizasyonda Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu’nun yanısıra Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de eşi Annalisa Lucia Şimşek ile birlikte yer aldı. Bakanlar, organizasyonda bir süre koştular. Pekin Olimpiyatları’nda 2 gümüş madalya kazanan milli atlet Elvan Abeylegesse’nin de katıldığı koşuda, 5 engelli sporcu da araçlarıyla birlikte yer aldı.

Danimarkalılar birinci

Birleşmiş Milletler’in (BM) destekleği ve Medeniyetler İttifakı projesi kapsamına alınan ve İstanbul dışında Los Angeles, New York, Londra, Madrid, Paris ve Sao Paulo gibi dünyanın önemli kentlerinde gerçekleştirilen koşuya, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonu da destek verdi. İlk 3’ün derecelendirilmediği koşuda sporseverler, güzel bir yaz akşamında Boğaziçi Köprüsü’nü geçmenin keyfini çıkarırlarken, Nike’in dağıttığı kırmızı tişörtleri giyen katılımcılar, köprüde adeta kırmızı bir görüntü oluşturdu. Organizasyonda bayanlarda koşuyu Danimarkalı Anne Mette Knudsen, erkeklerde ise vatandaşı Steen Wolter birinci bitirdi. Öte yandan koşunun ardından sanatçı Kenan Doğulu, Kuruçeşme Arena’da bir konser verdi. Ayrıca konser öncesi havai fişek gösterileri yapıldı.

Medeniyet için koşuyoruz

DEVLET Bakanı Murat Başesgioğlu, Human Race’in, kendileri açısından büyük öneme sahip olduğunu söyledi. İstanbul’un güzelliklerinden büyük bir tabloyu bütün dünyaya sunduklarını kaydeden Başesgioğlu, "Yaklaşık 1 milyon kişinin koşması bekleniyor. Biz de Türkiye olarak 10 bin kişiyle koşuyoruz. Bu yarışlarda 4 kent, merkez olarak seçildi. İstanbul da bunlardan biri. Evrensel değerlerin kabul edildiği bir yarışma" dedi. Organizasyonun, Başbakanlık düzeyinde destekledikleri bir yarışma olduğunu ifade eden Bakan Başesgioğlu, "Türkiye olarak medeniyetler ittifakını önemsiyoruz. Bu da o projenin bileşenlerinden biri. Koşuyla dünya medeniyetlerinin uzlaşabileceğini, insanların barış içinde yaşayabileceğini göstermek istiyoruz. Dünya bizi izliyor" yorumunu yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!