Butragueno: Galatasaray iyi yönetiliyor

Güncelleme Tarihi:

Butragueno: Galatasaray iyi yönetiliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2013 01:13

Emilio Butragueno, “Başkan Ünal Aysal, çok kısa sürede Galata-saray’ın gelirini ikiye katladı. Kısa sürede Devler Ligi çeyrek finaline çıkılması, doğru yolda olduklarını gösteriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında bugün Galatasaray’ın konuğu olan Real Madrid’in Kurumsal İletişim Direktörü Emiliano Butragueno, Hürriyet’e samimi açıklamalar yaptı. İspanyol kulübünün, başkan Florentino Perez’den sonra en önemli yüzü olan ve efsanevi başarılara imza atan Butragueno, Galatasaray Yönetimi ve Başkan Ünal Aysal’a övgüler yağdırdı. Butragueno, “Başkan Aysal çok az bir sürede kulübün gelirlerini ikiye katladı. Bu iyi yönetimin göstergesi” dedi. Başarılı yönetici, Aysal’ın ‘Avrupa’nın ilk 10 kulübü içine girme’ hedefi konusunda ise, “Neden olmasın. Kısa sürede Devler Ligi çeyrek finaline çıkılması doğru yolda olduklarını sergiliyor” sözlerini sarf etti.

‘GALATASARAY’I PROFESYONELLER YÖNETİYOR’

GELİR olarak üç ana kaynaklarının bulunduğunu ifade eden eski yıldız, “Televizyon hakları, marketing-pazarlama bölümü ve stat gelirleri bizim için hayati önem taşıyor. Bunu yöneten çok iyi profesyonellerinizin olması gerekli” açıklamasını yaptı. Türkiye’de bunun en iyi örneğinin Galatasaray olduğunu vurgulayan Butragueno
“Her türlü sportif başarının altında mali anlamda iyi yapılanmış olmak yatıyor. 2000 yılında Perez seçimleri kazandığında Real Madrid’in bütçesi 120 milyon Euro’ydu. 3 senede bütçe 330 milyon Euro oldu. Bunu nasıl başardık; bu arma ve marka dünyada çok değerli” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb2615f018fbb8f8ae7285

‘GELİRİMİZİN YÜZDE 45’İ TRANSFERE GİDİYOR’

REAL Madrid’in mevcut gelirinin 414 milyon Euro olduğunun altını çizen Kurumsal İletişim Direktörü, “Gelirlerin yüzde 45’ini transfere ayırıyoruz. UEFA’nın yüzde 70 kuralının çok altındayız” dedi. Sadece forma satışıyla bir transferi karşılamanın imkansız olduğunu da belirten Emilio Butragueno, “Bu sponsorluklar ile de bağlantılı. Oyuncunun gelişi ile birlikte kaç tane sponsor sizinle iş birliği yapmak ister ona bakmak lazım” açıklamasını yaptı.

Adem Zengin’le poz verdi

BUTRAGUENO Real Madrid Türkiye Futbol Akademisi Koordinatörü Adem Zengin ile birlikte poz verdi.

Haberin Devamı

Türkiye bizim için gurur

BUTRAGUENO alt- yapı çalışmaları konusunda Türkiye’yi seçmenin büyük bir gurur ve sorumluluk olduğunu söyledi.

Umarım Türkiye’den de Ronaldo çıkar

Antalya’ya Real Madrid Futbol Akademisi kurulacağını söyle-yen Butragueno, “Ronaldo gibi yeteneğin çıkması çok çok zor.
Ama umarım Türkiye’de bu olur” dedi.

DÜNYA futbolunun en büyük markalarından biri olan Real Madrid Vakfı, Türkiye’de bir futbol akademisi kurmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin genç yeteneklerine eğitim verecek olan Real Madrid, Antalya’da yaz futbol okulu ile birçok genç oyuncuya ulaşacak. Öncelikli olarak yaz okulu kapsamındaki projede yetenekli olan futbolcular için burs şansı ve eğitim imkanları ile futbol akademisine devam edecek. Aynı zamanda birçok şehirde de yetenek avına çıkılacak.
Konuyla ilgili Butragueno “Türk gençlerine ulaşmak ve onlara Real Madrid kulübünü tanıtmak istiyoruz. Ancak oyuncular hakkında öncelik biz de değil. Mesut ya da Ronaldo gibi bir yetenek çıkarsa bırakmayıp kesinlikle alırız (gülerek). Ronaldo gibi bir yeteneğin dünyada çıkması çok çok zor. Dünyada 10-15 senede bir çıkabilen bir yetenek. Umarım onun gibi bir yetenek çıkar” dedi.

Haberin Devamı

Türkler rekabetçi ve hırslı

TÜRK futbolcular rekabetçi, karakterli ve hırslı oyuncular. O yüzden sahada bütün her şeyini, varını ve yoğunu ortaya koyan futbolcular.

Hem Lionel Messi hem  Ronaldo

MESSI de Ronaldo da çok iyi ve yetenekli oyuncular. İki kelime ile fantastik ve muhteşemler. İkisinden birini tercih etmek gerçekten çok zor...

Mesut inanılmaz yetenekli

REAL Madrid’in Türk kökenli Alman oyuncusu Mesut Özil, çok iyi ve muhteşem bir oyuncu. Gerçekten inanılmaz yetenekli bir isim. Çok kreatif ve sürekli kendini geliştiren bir futbolcudan bahsediyoruz. Kısaca, topun ayağına gelmesini bütün taraftarları gönülden istediği bir yıldız O...

Zirve için yetenek kalmak için karakter

Haberin Devamı

Alt yapının önemini vurgulayan Butragueno, “İyi yere çıkmak zor. Ama büyük oyuncuları, diğerlerinden ayıran mantalite ve karakterdir” dedi.

Butragueno alt yapının Real Madrid için çok önemli olduğunun altını çizerken “Kulüp hedefleri ve geleceği için alt yapı gerçekten çok önemli. Alt yapıdan ne zaman bir oyuncu A takıma çıksa, bütün kulüp organizasyonu için büyük başarı” dedi. Bütün kulüpler için alt yapıdan çıkan oyuncuların değerli olduğunu vurgulayan eski yıldız futbolcu “Elit yere, yukarıya çıkmak çok zordur. Ama büyük oyuncuları, iyi oyunculardan ayıran şey mantalite ve karakterdir.. Jonh Wooden’ın sözü de gerçekten bunu çok iyi anlatıyor: “Zirveye çıkmak için yetenek orada kalmak için karakter lazım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!