Bursaspor'un rüyası gerçek oluyor

Güncelleme Tarihi:

Bursasporun rüyası gerçek oluyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2011 12:41

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Timsah Arena Stadyumu'nun temeli bugün Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katıldığı tören ile atıldı.

Haberin Devamı

 Burada konuşan Bülent Arınç, bugünün Bursaspor'un kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlatıp, Bursaspor sevgisinin siyasi partiler üstü bir olay olduğunu söyledi.

Merkez Osmangazi İlçesi'nde eski Veledrom sahasının yerine yapılması düşünülen 45 bin seyirci kapasiteli Timsah Arena Stadı'nın temeli bugün düzenlenen tören ile atıldı. Polis, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeni stadın yapılmasının ardından mevcut Atatürk Stadı'nın yıkılacağını açıklamasını protesto ihtimali üzerine çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Törende konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yapılacak bu stadın Bursa için çok önemli bir yatırım olduğunu söyledi.

Yeşil-beyazlı kulübün mazisinin büyük başarılarla dolu olduğuna işaret eden Arınç, "Bunlardan biride yaşanan şampiyonluk. Bu başarıda sadece Bursa değil, tüm Türkiye Bursaspor'a destek verdi. Bu inanç, motivasyon ve destek ile şampiyonluk geldi. Ben taraftar kitlesini görünce, Bursaspor sevgisinin bir siyasi partinin tamelasına, binasına sığacak kadar küçük olmadığını anladım. Bursaspor sevgisi siyasi partiler üstü bir olay" dedi.

Haberin Devamı

Törende söz alan Bursaspor Teknik Dikertörü Ertuğurul Sağlam, Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı konuşamadığını, bu nedenle kendisinin söz aldığını söyledi. İyi bir ekip çalışmasının nasıl bir başarıyı ortaya çıkardığını, tüm Türkiye ve dünyaya gösterdiklerini belirten Sağlam, "Bir hedefim vardı. Bu da, Avrupa takımı çalıştırmaktı. Ancak buradaki potansiyeli gördükten sonra bu hedefi bir kenara bıraktım. Bursapor'u nasıl bir Avrupa takımı haline getiririm hedefine kitlendim. Stadyum, şehirlerin vizyonudur. Takımın geleceğe bakışıdır. Yeni stad için başkanım ile bir hayalimiz vardı. O da Real Madrit'i Bursaya getirip açılış maçını oynamaktı. Açılışı Real Madrit ile yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Tören, rahatsızlığı nedeniyle konuşmayan Bursaspor Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, üzerinde ay-yıldız bulunan 16 numaralı ismi yazılı formayı hediye etmesiyle devam eden tören, temel atılmasıyla sona erdi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 1.5 yıl içersinde tamamlanması planlanan Timsah Arena Stadyumu'nun 120 milyon TL'ye mal olması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!