Bursaspor transferden 16 milyon euro kar elde etti

Güncelleme Tarihi:

Bursaspor transferden 16 milyon euro kar elde etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2015 10:19

Geçen sezon oynadığı oyunla herkesin beğenisini kazanan Bursaspor, bu sezon büyük bir değişime gitti. Futbolcularını toplam 22 milyon euroya satan Yeşil-Beyazlılar, bu oyuncuların yerine önemli isimleri sadece 6 milyon Euro'ya kadrosuna kattı ve 16 milyon Euro kâr etti. İşte tüm detaylar...

Haberin Devamı

Bursaspor, geçen sezon lige Şenol Güneş yönetiminde oynadığı oyunla damgasını vurmuş ve Türk futbolseverlerin beğenisini kazanmıştı. Gösterdikleri başarılı performanslarla da büyük takımların ilgisini çekmeyi başaran Yeşil-Beyazlı futbolcular, transfer dönemin başladığı an, tüm takımların radarına girdi.

Önce sağ bek Şener Özbayraklı’yı 5 milyon Lira karşılığında Fenerbahçe’ye kaptıran Timsah, yine Sarı-Lacivertliler’e Ozan Tufan’ı 7 milyon euroya, ardından ise Volkan Şen’i 3 milyon euroya sattı. Manchester City’ye genç yıldızı Enes Ünal’ı 3 milyon euroya gönderen Bursa, son olarak takımın başarılı forveti Cedric Bakambu’yu 7.5 milyon euroya Villarreal’e verdi ve transferden kasasına tam 22 milyon euro koymuş oldu.

6 milyona 15 oyuncu

Oyuncularını bir bir büyük rakamlara satmayı başaran Bursaspor, Şenol Güneş’in de Beşiktaş’a imza atmasının ardından takımın başına 2008’de kulübün en büyük başarısını yakalayan Ertuğrul Sağlam’ı getirdi. Sağlam’ın transfer politikası doğrultusunda hareket eden Yeşil-Beyazlılar, flaş isimleri takıma bonservissiz olarak kazandırdı.

Timsah, Zwolle’den Necid’i, Beşiktaş’tan Sivok’u, Fenerbahçe’den Mert Günok’u, Deportivo’dan ise Cuenca’yı bonservissiz olarak alırken, Club Brugge’den Tom de Sutter’i 2 milyon euroya, Dzsudzsak’ı 1.6 milyon euroya, Advincula’yı ise sadece 1.5 milyon euroya kadrosuna kattı. Şimdi büyük yıldızlar ile yola koyulan Ertuğrul Sağlam’ın öğrencilerinin şampiyonluğa oynayıp oynamayacağı merak ediliyor. (Fanatik)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!