Bursaspor 3-1 Twente

Güncelleme Tarihi:

Bursaspor 3-1 Twente
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2012 17:29

Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Bursaspor, kendi sahasında Hollanda'nın köklü ekiplerinden Twente'yi 3-1 mağlup ederek rövanş öncesi büyük avantaj elde etti.

Haberin Devamı

MAÇTAN KARELER

Karşılaşmada gol perdesini açan isim 30. dakikada Chadli oldu ve Twente'yi 1-0 öne geçirdi. Chadli'ye 10 dakika sonra Batalla muhteşem bir vole golüyle cevap verirken, ikinci yarını hemen başında Sestak 53. dakikada Bursaspor'u 2-1 öne geçti. 82. dakikada ise Batalla tekrar sahneye çıktı ve maçın skorunu belirledi.

GALİBİYET SONRASI TİMSAH YÜRÜYÜSÜ

SAĞLAM: TARAFTARLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Bu karşılaşmanın rövanşı 30 Ağustos Perşembe akşamı Hollanda'da oynanacak.

Stat: Atatürk
Hakemler: Davit Fernandez Borbalan, Raul Cabanero Martinez, Jorge Canelo Prieto (İspanya)
Bursaspor: Carson, Basser, Serdar (Dk. 9 Ömer), İbrahim, Vederson, Sestak (Dk. 69 Forsell), N'Diaye, Musa, Ozan, Batalla (Dk. 90 1 Ferhat), Pinto
Twente: Nikolay, Bjelland, Schilder, Brama (Dk. 62 Gutierrez), Fer, Tadic, Janssen, Rosales, Franco, Chadli (Dk. 80 Bulykin), Castaignos (Dk. 71 Verhoek)
Goller: Dk. 39 ve 81 Batalla, Dk. 53 Sestak (Bursaspor), Dk. 31 Chadli (Twente)
Sarı kartlar: Dk. 48 İbrahim, Dk. 48 Batalla, Dk. 67 Ömer (Bursaspor), Dk. 44 Far, Dk. 90 Verhoer (Twente)

BURSASPOR NASIL TUR ATLAR

Haberin Devamı

Rövanş maçında alacağı her türlü galibiyet, beraberlik veya tek farklı mağlubiyetlerde Bursaspor tur atlayan taraf olacak. Yeşil beyazlı ekip 2-0  ve 3 veya daha farklı skorla kaybetmesi durumunda ise Avrupa defterini kapacak. 3-1'lik skorda ise maç uzayacak.

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE TÜM SONUÇLAR

BURSASPORLU SERDAR AZİZ 4-6 HAFTA YOK

Bursaspor - Twente karşılaşmasının 8'inci dakikasında rakibiyle girdiği pozisyonda yerde kalan ve saha kenarına alınan genç savunma oyuncusu Serdar Aziz oyuna devam edemedi. Hastaneye götürülen ve filmi çekilen Serdar Aziz'in sağ fibula kemiğinde çatlak olduğu tespit edildi. Serdar'ın 4-6 hafta arası sahalardan uzak kalabileceği ifade edildi.

MEŞALELİ KARŞILAMA

Yeşil beyazlı taraftarlar karşılaşma öncesi takımlarını stat dışında karşıladı. Ellerinde meşalelerle stat girişine kadar kordon oluşturan binlerce taraftar, tezahüratlarıyla da maç öncesi takımlarına destek verdi. Otobüsün içinde bulunan futbolcular da meşaleli karşılamayı telefonlarıyla görüntüledi. Futbolcuların çok heyecanlandığı ve karşılama sürprizine çok şaşırdıkları öğrenildi.

KAPALI GİŞE MAÇ

Bursaspor taraftarları Twente maçına yoğun ilgi gösterdi. Twente takımının taraftarları maça gelmediğinden dolayı UEFA'dan alınan özel izinle açık kale arkası tribününde bulunün misafir tribünü biletleri de yeşil beyazlı taraftarlara satıldı. Tüm biletleri tüketen taraftarlar statta boş yer bırakmadı. Taraftarlara stat girişinde bir banka tarafından üzerinde Bursaspor'un armasının bulunduğu yeşil beyaz bayrak dağıttı.

YÖNETİM KURULUNDAN YEMEK

Bursaspor Yönetim Kurulu, UEFA Avrupa Play Off Turu ilk maçı için Bursa'ya gelen Twente takımının yönetim kurulu ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Almira Hotel'de düzenlenen yemeğe UEFA Delegesi Pertti Alaja, Twente 2'nci Başkanı Aldo Van Der Laan, Twente yöneticileri, Bursaspor ikinci başkanı Recep Bölükbaşı, Genel Sekreter İlhan Uslu, Mali Asbaşkan Hasan Saltan, İdari Asbaşkan İsmet Demirel, Dış İlişkilerden Sorumlu Asbaşkan İrfan Koç ve Altyapıdan Sorumlu Yönetici Necmettin Kocaman katıldı. Bölükbaşı, Aldo Van Der Laan'a porselenden yapılmış futbol topu ve Bursaspor ürünlerinin olduğu bir hediye paketi verdi.

MAÇIN AYRINTILARI

FORSELL KADRODA

Bursaspor'un yeni transferi Forsell Twente maçı kadrosunda yer aldı. Forsell karşılaşmaya yedek kulübesinden çıkarken, yetenekli futbolcu ilk kez yeşil beyazlı formayla bu maçta sahaya çıkmış oldu.

"ROKETATAR N'DİAYE"

Maraton tribününde bulunan taraftarlar karşılaşma öncesi üzerinde Fransızca 'Roketatar Alfred N'Diaye' yazılı pankart açtı. Maratonda bulunan taraftarlar pankartın ardından dev yeşil beyaz bayraklarla şov yaptı.

"ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ"

Bursaspor taraftarları karşılaşma öncesi terörü de tezahüratlarıyla lanetledi. Taraftarlar, 'şehitler ölmez vatan bölünmez' tezahüratları statı inletti. Bazı tribünler de dev Türk bayrağı açtı. Açık kale arkasında bulunan taraftarlar ise üzerinde, 'Askerim canım benim. Türk milletinin canı sensin' yazılı pankart açtı. Açık kale tribünün önü de Türk bayraklarıyla donatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!