Bursa'nın deplasmanda bileği bükülmüyor

Güncelleme Tarihi:

Bursanın deplasmanda bileği bükülmüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2009 12:20

Turkcell Süper Lig'de bu sezon 'En başarılı takımlar' arasında gösterilen Bursaspor, topladığı 26 puanın 14'ünü deplasman maçlarında kazandı.

Ligde geride kalan 13 haftada, 7 deplasman maçına çıkan yeşil-beyazlı  takım, rakip fileleri 15 kez havalandırırken, kalesinde sadece 8 gol gördü. Dış  sahada az gol yemeyi başaran Bursaspor, 7 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve  sadece bir yenilgi aldı.

Bursaspor, evindeymiş gibi oynadığı deplasmanlarda, sadece Eskişehirsor'a  boyun eğdi. Çekişmeli ve seyir zevki üst düzeyde geçen karşılaşmada,  yeşil-beyazlı takım, son dakikalarda yediği golle sahadan 3-2'lik yenilgiyle  ayrıldı.

Bir sonraki deplasmanda Trabzonspor'a konuk olan yeşil-beyazlılar, zirve  hesapları yapan rakibinin tüm planlarını bozdu. Güçlü rakibi karşısında 1-0 öne  geçmeyi bilen Bursaspor, bu üstünlüğünü koruyamayınca karşılaşma 1-1 sona erdi ve  Bursaspor ilk deplasman puanını aldı.

“Yeşil timsahlar”, daha sonra oynadığı Sivasspor, Manisaspor ve  Denizlispor deplasmanlarından kayıpsız ayrılarak, önemli bir başarıya imza attı.

Son iki yılın “flaş” takımı olan Sivaspor'u 3-1 yenmeyi bilen  Bursaspor, daha sonra art arda oynadığı iki deplasman karşılaşmasında önce  Manisaspor'u 2-0, ardından da Denizlispor'u 3-2 yenmeyi başararak, 3 deplasman  maçından toplamda 9 puan çıkarmayı başardı.

İçerde ve dışarda müthiş bir seri yakalayıp art arda 5 maçı kazanmayı  bilen Bursaspor'a, 11. haftada Antalyaspor “dur” dedi.

Bursaspor, 1-0 yenik düştüğü karşılaşmada beraberlik golünü bulmayı bildi  ve bir deplasmandan daha puan çıkarttı.

Yeşil-beyazlılar, deplasmanda son olarak Gaziantepspor'u, Kirita'nın 80. dakikada oyuna girer girmez attığı golle 1-0 yendi.

Dışarıda adeta “timsah” kesilen Bursaspor, Gaziantep'ten bu sezonki 4.  deplasman galibiyetini almayı bildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!