Bursalı başarılı sporcular ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Bursalı başarılı sporcular ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2012 09:53

Ulusal ve uluslararası organizasyonlarda dereceye giren sporcu ve takımlar, Bursa Valisi Şahabettin Harput tarafından ödüllendirildi.

Heykel Valilik binasında gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Vali Harput, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda derece ve şampiyonluklar almış, Türkiye'yi dünyanın çeşitli ülkelerinde temsil edecek olan sporcuları, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik etti.

Bursa'da anaokulu, ilk ve orta öğretim kurumlarında toplam 500 bin civarında öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Harput, şunları söyledi:
“Bu 500 bin öğrencimizden elbette başarılar bekliyoruz. Sadece beklemekle olmaz, bu başarının ortaya çıkması için bu gençlere imkan sağlamak, önünü açmak, destek vermek gerekir. Bu anlamda gerek Bursa Büyükşehir Belediyesi, gerek Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve gerekse sivil toplum kuruluşları elinden gelen desteği vermeye çalışıyor.”

Sporun ve başarılı sporcuların ülke tanıtımına büyük katkı sağladığını da dile getiren Harput, “Marka olmak çok önemli. Ülkenin adını ancak marka olarak tanıtabilirsiniz” diye konuştu.

Harput, Bayanlar Üçüncü Voleybol Ligi'ne yükselen Bursasporlu oyuncularını, Dünya Liselerarası Badminton Şampiyonası'na katılma hakkını kazanan Türkiye şampiyonu Tophane Endüstri Meslek Lisesi ile Türkiye ikincisi Çelebi Mehmet Lisesi öğrencilerini, 27. Uluslararası Çocuk Kupası kayak yarışlarında şampiyon olan Berkin Usta ve Serdar Deniz'i, masa tenisinde Türkiye şampiyonluğunu kazanarak, İtalya'da yapılacak Liselerarası Dünya Şampiyonası'na katılma hakkını elde eden Ayşegül Demirtaş'ı, Türkiye şampiyonu olarak Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası'na katılma vizesi alan Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi Takımı sporcularını ödüllendirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!