Bursa'da taraftarlar birbirine girdi

Güncelleme Tarihi:

Bursada taraftarlar birbirine girdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2011 22:56

Fenerbahçe, Spor Toto süper Lig 2010-2011 sezonunu şampiyon olarak tamamlarken, Bursa'da takımlarının şampiyonluğunu kutlamak için araçlarıyla şehir turu atan sarı-lacivertli taraftarlar ile Trabzonspor ve Bursaspor taraftarları arasında gerginlik yaşandı.

Fenerbahçe'nin Sivasspor'u deplasmanda 4-3 yenerek şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Bursa'da yaşayan sarı-lacivertli taraftarlar, kutlamalar için araçlarıyla şehir turuna çıktı.

Fenerbahçe taraftarları, sarı-lacivertli bayraklarla donattıkları araçlarıyla kentin değişik yerlerinden klakson çalarak Heykel'e gelmek istedi.

Özellikle Trabzonspor taraftarlarının ağırlıklı olduğu Dikkaldırım Caddesi'nden geçen Fenerbahçe taraftarları ile bordo-mavili taraftarlar arasında gerginlik yaşandı. Bordo-mavili taraftarlar, Fenerbahçe taraftarlarının kullandığı araçlara yabancı cisimler attı, bazı araçların camları kırıldı.

Öte yandan, kalabalık bir Bursaspor taraftar grubu da Heykel'de toplanarak, Fenerbahçelilerin şampiyonluk sevinci yaşamasını engellemeye çalıştı. Bu sırada, bazı Bursapor ile Fenerbahçe taraftarları arasında da gerginlik oldu.
Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Dikkaldırım, Çekirge Caddesi, Altıparmak Caddesi ve Heykel'de geniş güvenlik önlemi alarak, Fenerbahçe, Bursaspor ve Trabzonspor taraftarlarının birbirlerine yaklaşmasına engel olmaya çalıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!