Bursa G.Saraylı oyuncuyu istiyor

Güncelleme Tarihi:

Bursa G.Saraylı oyuncuyu istiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2010 12:04

Bursaspor’un başarısında pay sahibi olan görünmez kahramanlardan yardımcı antrenör Birol Berkem Radyospor'a konuştu. Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’nda konuşan Berkem, "Göreve gelirken şampiyon olacağımızı biliyorduk; ancak başarı beklediğimizden daha erken geldi." dedi.

Başarıyı oyuncu seçimi ve motivasyonunda yapılan doğru hamlelere bağlayan Birol Berkem, “Artık bizden oyuncu isteyen takımlarla başarı ve ekonomik güç olarak aynı seviyeye geldik. Biz de onlardan futbolcu transfer edeceğiz. Servet, Galatasaray’dan ayrılırsa, kendisini transfer edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Transfere de değinen Berkem, Nonda’nın Bursaspor’un gündeminde olmadığını vurgularken, "Teknik ekip olarak Beşiktaş’ta devam etmemiz durumunda, takımı kesin olarak şampiyonluğa ulaştırırdık." dedi. Hem yardımcı antrenörlük yapan hem de futbolcuları izleyerek yetenekli isimleri yeşil-beyazlı ekibe kazandıran Berkem, Bursaspor'run  Şampiyonlar Ligi hedefini ise "Gruptan çıkmak" olarak gösterdi.

BEKLEDİĞİMİZDEN ÖNCE ŞAMPİYON OLDUK
Bursaspor'a geldiklerinde şampiyon olacaklarını bildiklerini vurgulayan Birol Berkem, "Bursaspor’a gelirken şampiyon olacağımızı biliyorduk; ama hesaplarımızda bir şaşma oldu. Biz 3 sezon içerisinde bu hedefi gerçekleştiririz diyorduk. İlk sezonumuzda oldu." dedi. Takımlarından dışlanmış oyuncuları kazandıklarını vurgulayan Berkem, "Turgay Bahadır, Hüseyin Çimşir, Tuna Üzümcü ve Ali Tandoğan gibi bonservissiz ve önemli oyuncuların yanı sıra takımlarından dışlanmış oyuncuları kazandık. Bu futbolcuları kazanma ve başarıya kanalize etme becerisi de Ertuğrul Sağlam ve ekibinin başarısı. Biz bu futbolcuların kişilik ve futbolculuklarına güvendiğimiz için aldık. Doğru hamleler yaptık." dedi.  

NONDA GÜNDEMDE YOK, AMA 4 BÜYÜKTEN TRANSFER YAPABİLİRİZ
Nonda'nın transfer gündemlerinde olmadığını vurgulayan Berkem, "Nonda, gündemimizde yok. Nonda’yla ilgilenmediğimizi kesin bir dille söyleyebilirim. Şampiyonluğu kazanmamızla birlikte ulaştığımız ekonomik güç, teknik direktörümüzün söylediği isimleri (Baros, Bobo ve Holosko) almamızı sağlayacak. Bursaspor, kendisinden oyuncu talep eden kulüplerin standardına gelmiştir. Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Fenerbahçe’den oyuncu transfer edebiliriz." şeklinde konuştu.

SERVET ÇETİN’İ TRANSFER EDEBİLİRİZ
Galatasaray'dan ayrılması gündemde olan Servet Çetin konusuna da değinen Berkem, "Servet Çetin, her takımın sahip olmak istediği bir oyuncu, Galatasaray’la devam etmezse Servet’i almayı düşünüyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren hareketli günler yaşayacağız." dedi. Dış transfere de değinen Berkem, "Bu konuda büyük bir yol aldık; Güney Amerika’dan çok kaliteli futbolcular transfer edeceğiz. Santos’ta Texira’yı izlerken Neymar da Silva’yı da izledik. Pek çok futbolcuyu izledik. Neymar’a Real Madrid 50 milyon euro verdi." ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ’I KESİN ŞAMPİYON YAPARDIK
Beşiktaş'ta kalmaları durumunda takımı kesin şampiyon yapacaklarını vurgulayan Birol Berkem, "Beşiktaş’ta kalsaydık. Takımı kesinlikle şampiyon yapacaktık. Bunun olmama olasılığı bile yok. 4 galibiyet iki beraberlikle namağlup bıraktık takımı. Biz onurlu şekilde istifa ettik. Mustafa hoca da başarılı bir performansla takımı şampiyon yaptı. Biz kalsaydık; biz de kesin olarak takımı şampiyon yapacaktık. Zaten, bunu bu sezon Bursaspor’u şampiyon yaparak kanıtladık." dedi. 

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE HEDEF GRUPTAN ÇIKMAK
Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi'ndeki hedefini de açıklayan Berkem, "Teknik ekip olarak, Beşiktaş’la Şampiyonlar Ligi deneyimi yaşamış olmak bizim için çok büyük bir avantaj. Şu anda Bursaspor’un en büyük hedefi Şampiyon Ligi grubundan çıkmak." şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!