Burak Kaplan Fürth'te

Güncelleme Tarihi:

Burak Kaplan Fürthte
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2011 09:52

Bundesliga ekibi Bayer Leverkusen Türkiye Ümit Milli Takım futbolcusu Burak Kaplan'ı sezon sonuna kadar maç tecrübesi kazanması için Almanya 2. Lig takımı SpVG Fürth'e kiraladı.

20 yaşındaki Burak ''Tecrübe kazanıp takımım Bayer Leverkusen'e Bundesliga'da oynamak için tekrar döneceğim. Ayrıca Türkiye A milli formasını istiyorum'' dedi.

TECRÜBE KAZANACAK

Transferle ilgili olarak bir açıklama yapan Bayer Leverkusen Sportif Direktörü Rudi Völler, "Burak değer verdiğimiz, gelecekte büyük umutlar beslediğimiz yetenekli bir oyuncu. Onun maç tecrübesi kazanması için Almanya 2. Ligi'nde zirve mücadelesi veren güçlü bir ekip Fürth'e gitmesinin ve orada sezon sonuna kadar oynamasının faydalı olacağını düşündük" diye konuştu.

Burak Kaplan'la daha da güçlendiklerini belirten Fürth Teknik Direktörü Michael Büskens de, 'Burak iyi çalım atan çok hareketli ve süratli bir futbolcu. Çok yönlü yetenekleri var. Özellikle bire birde adam geçmesini çok iyi biliyor. Takım için büyük kazanç' diyerek memnuniyetini dile getirdi.

HEDEFİ AY YILDIZLI FORMA

Milli takımlar düzeyinde Türkiye'yi seçen 21 yaşındaki Burak Kaplan, 2012 Haziran ayına kadar sözleşmesi olduğu Leverkusen'de bu sezon forma giyme şansı bulamadı. Geçen sezon Leverkusen formasıyla 4 maçta 2 gol kaydeten Burak, "Hocamız Heynckes bana çok güveniyor ve Bundesliga'nın en genç yetenekleri arasında gösteriyor. Benden beklentilerinin gelecekte çok fazla olduğunu söyledi. Bu nedenle çok çalışıp hem nasıl bir futbolcu olduğumu göstereceğim hem de Fürh'te takımının Bundesliga'ya yükselmesini sağlamak istiyorum. Ayrıca Ay yıldızlı formayı giyip ülkeme hizmet etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!