"Burada yaş önemli değil"

Güncelleme Tarihi:

Burada yaş önemli değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2012 13:47

Mercedes pilotu Michael Schumacher, Pazar günü çıkacağı 200. yarışı öncesinde, "Formula 1'de şampiyonluk için savaşamak yaş ile ilgili değil." derken, geleceği hakkında yine ser verdi sır vermedi.

Haberin Devamı

Schumacher, kendisiyle yapılan bir röportajda devam etmesi halinde şampiyonluk yaşayıp yaşamamasında yaşın bir bir etken olmayacağını savundu. Belçika Grand Prix'i öncesi yaptığı açıklamada yedi kez dünya şampiyonu Alman pilot, "Bu yıl da ne yazık ki şamiyonluk yaışından koptuk. Bakalım gelecek neler gösterecek." dedi. Kontratı sezon sonunda sona erecek olan Schumacher, daha önce pek çok kez Ekim ayına kadar kararını açıklamayacağını belirtmişti.

turkiyef1.com'un derlediği habere göre, Schumacher Spa öncesinde, yeni bir zafer kazanmayı çok istediğini belirtti.

"Elbette kazanamamak çok kötü. bunu yeniden yaşamak çok güzel olur. Ancak performansınız yalnızca zaferle ölçülemez. Burada, gördüğünüz sonuçlara yansımasa da, mevcut arabadan elde edilebilecek en iyi performansı elde etmişsem, bu bana büyük bir tatmin sağlıyor. Bunu dışarıdan anlamanın çok zor olduğunu biliyorum. Çünkü dışarıdaki birisi bunu anlayamaz. Ama harika bir his olduğunu söyleyebilirim."

Haberin Devamı

Michael Schumacher son yarışını 2006 yılında Çin GrandPrix'de kazanmıştı. Spa'da ise Alman pilot, ilk yarışına çıkmış, ilk zaferini tatmış ve 2004'te bu pistte şampiyonluğunu ilan etmişti. Şimdi ise sıra, Alman pilotun kariyerindeki 300. yarışına geldi.

Schumacher, rekor içi ya da değil, kendisini sorgulamak ve daha iyisini nasıl yapacağını araştırmaktan vaz geçmeyeceğini söyledi.

"Kendini sorgulamak daima önemlidir. Daima kendime dönüp bakar, neler yaptığımı düşünürüm. Gelişmek ve öğrenmeye devam etmek için sürekli olarak kendinizi sorgulamanız gerekir. Bu hayatın her alanında böyledir. Özellikle de gelişimin her şey demek olduğu bizim dünyamız, Formula 1'de."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!