Bundesliga'da yabancı dekoru

Güncelleme Tarihi:

Bundesligada yabancı dekoru
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2007 17:02

Haberin Devamı

ALMANYA Bundesliga'da yabancı futbolcu oranının bu sezon yüzde 55,5'a ulaşması, Almanya'da yeni bir tartışmayı daha getirdi. Bild am Sonntag gazatesi, "Yabancı oranın hiç bir zaman bu kadar yüksek değildi" manşetiyle verdiği haberinde, "44 yıllık Bundesliga'da bu sezonki kadar az Alman futbolcu olmamıştı. Ne zaman profesyonal futbol liglerinde daha çok Alman futbolcu oynayacak. 1994 yılında Alman futbolcu oranı yüzde 91'di" diye verildi.

Sammer, "Gençleri kazanamadık"

Almanya Milli Takımlar Spor Şefi Sammer, "1996 yılında Avrupa Şampiyonu olduğumuz tarihten itibaren fazla genç bir nesili futbola kazandıramadık. Kulüblerimiz daha çok hazır futbolcular transfer ederek başarıyı yakalama yolunu seçtiler. Fakat çalışmalarımız gelecekte semeresini verecek, zira çok sayıda yetenekli gençlerimiz var. Biraz zamana ihtiyacımız var" dedi.

En fazla yabancı Nürnberg'te

Haberin Devamı

Almanya 1. Futbol Ligi'nde bu sezon başarılı bir grafik çizen Nürnberg'in 20 kişilik kadrosunda 15 yabancı futbolcu bulunuyor. Nürnberg, yüzde 75 oranla en fazla yabancı futbolcu oynatma rekorunu elinde bulundururken, kadrosunda Alman olmayan 8 futbolcu olan Aachen ise en fazla Alman oynatan takım oldu. Bu sezon Almanya 1. Futbol Ligi'ne yükselen Aachen'in 22 kişilik kadrosunu sezon başında kuran Dieter Hecking," Alman futbolcular birbirlerini daha iyi anladıkları için kendi aralarında uyum sağlamaları daha kolay oluyor" açıklama yaptığıda haberde kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!