"Bundan böyle hedefimiz olimpiyat olmalıdır"

Güncelleme Tarihi:

Bundan böyle hedefimiz olimpiyat olmalıdır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2012 13:54

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin (TKBL) Lig Kurulu toplantısı İstanbul'da yapıldı.

Abdi İpekçi Spor Salonu basın toplantı odasında gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, TBF Asbaşkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin, TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, TBF Ligler Geliştirme Koordinatörü Yusuf Erboy ve TKBL'de mücadele edecek kulüplerin temsilcileri katıldı.
Toplantıda açılış konuşmasını TBF Başkanı Turgay Demirel yaptı. Demirel, geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan (A) Milli Kadın Basketbol Takımı'nın, tarihte ilk kez katıldığı 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda başarılı maçlar oynadığını vurgulayarak, “Milli takımımızın göstermiş olduğu mücadele hepimizi mutlu etti” dedi.

Demirel, şunları kaydetti:

“Kadın Milli Takımımızın ilk defa katıldığı olimpiyatlarda beşincilik elde etmesi, FIBA'nın dünya sıralamasında 21. sıradan 13.'lüğe taşıdı. Bugüne kadar Dünya Şampiyonası'nda yer almadık. İlk kez 2014 yılında ülkemizde düzenlenecek şampiyonaya katılacağız. İnşallah 2014 sonrasında Kadın Milli Takımımız ilk 10 içerisinde yer alacaktır. Bu noktaya gelinmesinde antrenör, idareci ve kulüplerin katkıları var. Kadın basketbol ligi son 10 senede bugün geldiği noktaya gelmemiş olsaydı milli takımlarda bu performansı yakalayamazdık. Bundan böyle milli takımların hedefi olimpiyatlarda yer almak diye olmalıdır. Kadınlar ligine yatırım yapan kulüplerimize teşekkür ediyorum. Bu sene aramıza katılan yeni temsilcilere de 'hoşgeldiniz' diyorum.”

Toplantında daha sonra TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş'ün yaptığı sunum eşliğinde lig takvimi, play-off statüsü, altyapı teşvikleri, mecburi sözleşmeler, devşirme oyuncular, lige katılım şartları ve diğer kural değişiklikleri ile maç yayınları, salonların durumu, pazarlama ve iletişim konuları masaya yatırıldı.

Toplantıda görüşlerine başvurulan kulüp temsilcileri de lig ile ilgili çeşitli taleplerini ve önerilerini dile getirirken, ligin daha da geliştirilmesi ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!