BUMED’den spor şöleni

Güncelleme Tarihi:

BUMED’den spor şöleni
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2015 17:40

Boğaziçi, Bilkent, Bahçeşehir, Sabancı, Yıldız Teknik ve Galatasaray üniversitelerinin mezunları, Mezunlararası MasterGames Turnuvası’nda yarışıyor.

Haberin Devamı

Boğaziçi Mezunlar Derneği BUMED’ in girişimi ile başlatılan Mezunlararası MasterGames Turnuvası bu sene ikinci kez, 6 üniversitenin mezunlarının katılımı ile (Boğaziçi, Bilkent, Bahçeşehir, Galatasaray, Sabancı ve Yıldız Teknik Üniversiteleri) yapılıyor. Yaklaşık 350 mezunun katıldığı turnuvada amaç, okul günlerindeki gibi birlikte spor yapmayı teşvik etmek, gittikce zayıflayan bağları sağlamlaştırmak ve toplumumuzu daha aktif yaşamaya, spor yapmaya teşvik etmek.

BUMED’den spor şöleni


MASTERGAMES BU YIL 9 BRANŞTA YAPILIYOR

MasterGames’de bu sene iki takım sporu; basketbol ve voleybol, bireysel sporlar; tenis, atletizm, orman koşusu, yüzme, masa tenisi, tavla ve satranç dallarında gerçekleştirilyor. Bugünün iş dünyasında önemli mevkilere gelmiş simaları, eski takım arkadaşları ile öğrencilik yıllarındaki gibi omuz omuza yarışıyorlar,

Yarışmalar Boğaziçi Üniversitesi ‘nin ve BUMED’in spor tesislerinde gerçekleştiriliyor. 14 Haziran’a kadar sürecek yarışmalar, aynı gün saat 17:30 da yapılacak ödül töreni ve kokteyl ile sona erecek.

BUMED’den spor şöleni


FİNAL GÜNÜ 10 BİN MEZUN BULUŞACAK


14 Haziran’da aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Günü etkinliği kapsamında 10 bin mezunun gün boyunca MasterGames yarışmalarını izlemesi sağlanacak. Ödül töreni öncesi basketbol dünyasının efsanevi isimleri bir gösteri maçı yapacak, ayrıca Boğaziçi Üniversitesi’nin 30 dan fazla yıldır egale edilememiş şampiyon kadın takımı da bir gösteri maçı yapacak.

BUMED’den spor şöleni


TİJEN MERGEN: BU ORGANİZASYON HARİKA BİR FİKİR

Haberin Devamı

Organizasyonun operasyonunu BUMED ile birlikte yine bir Boğaziçi Üniversitesi mezunu Tijen Mergen üstleniyor. Mergen, turnuva ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Türkiye’nin köklü üniversitelerinin kendilerini dünya standartlarında bir boyuta getirebilmesi ve üniversite camiasının ülke standartlarının yükseltilmesine katkıda bulunabilmesi için tüm mezunlara, başta da Türkiye’nin en önde gelen üniversitesi olarak Boğaziçi Üniversitesi mezunlarına önemli görevler düşüyor.

Bizlerin örnek olması gereken pek çok konudan biri de spor. Bugüne kadar neden yapılmamış bilmiyorum ama böyle bir amaçla mezunları bir araya getirmek harika bir fikir oldu. Fikir babası olarak BUMED Başkanımız Hakan Zihnioğu’na teşekkür ediyoruz. Hayalimiz bu turnuvayı farklı spor dalı ile zenginleştirmek ve uluslararası platforma açmak ve MasterGames'i her sene farklı ülkelerde üniversitelerin ev sahipliği yaptığı büyük bir şenlik haline getirebilmek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!