Bulut: Arda Avrupa'ya gitmeli

Güncelleme Tarihi:

Bulut: Arda Avrupaya gitmeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2009 11:31

Arda Turan, Emre Belözoğlu, İbrahim Toraman ve Batuhan Karadeniz gibi ünlü futbolcuların menajeri Ahmet Bulut, Arda Turan'ın Avrupa'ya gitmesi gerektiğini, bu futbolcunun Galatasaray'dan ayrılmasının sarı-kırmızılı takıma bir şey kaybettirmeyeceğini savundu.

Haberin Devamı

Foot&ball Menajerlik Şirketi'nin sahibi olan FIFA Menajeri Ahmet Bulut, yaptığı açıklamada, geçmişte Hakan Şükür ve Emre Belözoğlu'nun Galatasaray'dan ayrılarak yurt dışına transfer olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Arda'nın gitmesi lazım. Galatasaray kaptanı olarak buradan ayrılması daha güzel olur. Arda bu kulübe artık ne yapabilir? Arda burada her sezon şampiyonluğa oynuyor. Arda olmasa da bu takım yine şampiyon olur. Emre Belezoğlu, Hakan Şükür vardı, gittiler, Galatasaray yine şampiyon oldu. Arda'nın yurt dışında büyük bir kulübe gitmesi, Galatasaray'ı küçültmez, büyültür. Bundan daha güzel bir şey olmaz. Buna hem prestij, hem de ticari olarak bakmak lazım. Barcelona niye Eto'o'yu veriyor?”

Arda'nın bu sene takımda kalacağını, seneye de Galatasaray'da olabileceğini dile getiren Bulut, “Ama teklif gelirse, kulübün iyi düşünüp satması gerek diye düşünüyorum. Ama satmazsa buna da saygı duyarım. Çünkü mukavelesi var. Sonuçta mukavelesini tamamlaması lazım. Yoksa yapılan mukavelelerin anlamı olmaz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ahmet Bulut, Arda'nın da her insan gibi özel hayatının olduğunu savunarak, şunları vurguladı:

“İnsanlar araştırmadan haberler yapıyor. 'Roma'ya nasıl gider?' diyorlar. Kulübünden izin almış ki gidiyor. Her insanın özel bir hayatı vardır. Arda da aşık olabilir, her insan gibi sevebilir. Ülkemizde insanların özel hayatı kalmıyor. Arda gibi birinin özel hayatı olacak. Ben kendisinin arkasındayım. Güzel oynarken de kız arkadaşı vardı. Şimdi birkaç maç olumsuz sonuç alındığında hemen bunlar gündeme getiriliyor. Ayrıca, Arda İstanbul'da da hastalığı kapmış olabilir, virüs aynı günde etkisini göstermeyebilir. Arda için art niyet aramayalım. Böyle bir değere sahip çıkmalıyız.”

-“EMRE, MELEK GİBİ BİR İNSAN”-

Fenerbahçe'de hırçınlıkları ile eleştirilen Emre Belözoğlu'nun aslında melek gibi bir insan olduğunu kaydeden Ahmet Bulut, oyuncunun, hırçınlıklarını kontrol altına almaya çalıştığını kaydetti.

Bulut, Emre'nin yurt dışında 7 sene kaldığını ve çok zorlu günler yaşadığını anlatarak, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Emre'nin mağlubiyete ve başarısızlığa tahammülü yok. Halı sahada bile maç yapsa aynı şekilde oynar. Aslında melek gibi bir insan. Takım arkadaşıyla bile tartışabiliyor, çünkü hırslı bir oyuncu. Kendin mücadele ederken, takım arkadaşın aynı şekilde mücadele etmiyorsa, beyine kan gelmediği için her şeyi siyah görebilirsiniz. Bu tepki doğru mu, değil tabii. Emre bunu kontrol altına almaya çalışıyor. Sağdan soldan destek almasını sağlıyoruz. Emre bu sezon çok çok daha iyi oldu, son Kayseri'de yaşanan olaydan sonra Beşiktaş maçına kadar bir şey olmamıştı. Emre zaten kendisine zarar veriyor. Artık 29 yaşına geldi ve bunun üzerinde çalışması çok güzel. Kendisini geliştirmek istiyor, ben de kendisine profesyonel anlamda her futbolcuma olduğu gibi destek vermeye çalışıyorum.”

-“TÜRKLER OYUNCUSUNA SAHİP ÇIKMIYOR”-

Türkiye'nin, özellikle yurt dışında oynayan futbolculara sahip çıkmadığını ileri süren Ahmet Bulut, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

“Ballack, Chelsea'ye gitti bir sürü şeyler yaşadı. Alman basını 'Bizim kaptanımıza neler yaptınız?' diye Chelsea'yi yerden yere vurdular. Bizde ise Emre'nin ırkçılık olayında, hemen burada dosyalarını ortaya çıkardılar. Niye? Mesela medyadaki 5 kişi onu sevmiyor. Hemen baltalamaya gidiyoruz. O sonuçta bir Türk ve bu ülkeyi temsil ediyor. Ona sahip çıkmalıyız. Avrupalılar kendi futbolcularına nasıl sahip çıkıyorlar. Emre olayında ne oldu, suçsuz bulundu.”

-“BATUHAN AVRUPA'DA RAHAT OYNAR”-

Ahmet Bulut, Beşiktaş'ın genç yeteneği Batuhan için yurt dışından çok teklif geldiğini ifade ederek, “Batuhan Avrupa'da rahat oynar” dedi.
“Batuhan'a çok inanıyorum, piyasası çok iyi” ifadesini kullanan Ahmet Bulut, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Batuhan gibi çok az oyuncu var. Beşiktaş kullanmıyor, inşallah ileride kullanırlar. Batuhan Avrupa'ya gittiğinde çok iyi yerlere gelir. PSV Eindhoven bu yaz çok ciddiydi. Kulüp kiralık vermek istedi, onlar satın almak istediler. Opsiyon istediler, sonra olmadı. Devre arası ya da yazın transfer olabilir. Batuhan'ın ilk etapta top oynaması lazım, inşallah bunu Beşiktaş'ta yapar. Oynayamazsa yine Anadolu'da bir kulübe gidip futbol oynayabilir.”

Bulut, Batuhan'ın kişisel olarak pozitif anlamda rahat bir oyuncu olduğunu kaydederek, “Burada ne yaparsa göze batıyor. Art niyet olmadan bir şey söylese bile olay oluyor. Bir iki hata yapmış olabilir ama o tarihte 16,5 yaşındaydı. Artık aynı hataları yapmayacağını düşünüyorum. Avrupa'dan Türkiye'de her futbolcuya teklif gelmiyor. Onlar görüyor, bizimkiler görmüyor. Mustafa Denizli'nin Batuhan için ön yargılı olduğunu düşünmüyorum, öyle olsaydı çoktan vereceği raporla gönderebilirdi” şeklinde konuştu.

-“BEŞİKTAŞ KULÜBÜ NİYE BANA KIRGIN OLSUN?”-

Beşiktaş Kulübü'ne 1 yıl içinde iki iyi futbolcu getirdiğini belirten menajer Ahmet Bulut, siyah-beyazlı kulüple arasında iddia edildiği gibi bir sorun yaşanmadığını vurguladı.

Haberin Devamı

Bulut, Ernst ile Fink'i kendisinin transfer ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

“Ernst, şampiyonlukta büyük fayda sağladı. Bazı insanlar beni çekemeyerek yanlış bilgiler verdiler, sanki bütün transferleri ben yaptım. Ben bugüne kadar Beşiktaş'a yabancı futbolcu olarak sadece Ernst'in transferini gerçekleştirdim. O da şampiyonluğa büyük katkı yaptı. Mustafa Denizli de sezon ortasında Fink'i istedi. Onu da bedava getirdim. Fink son 3-4 haftada iyi bir düzeye geldi. Çok da güzel bir gol attı Fenerbahçe'ye. Maliyeti ucuz, bonservisi yok. En ucuz yabancı Fink'tir. Yılda bir milyon avro alıyor. Ernst uzun süre Beşiktaş'a hizmet verecek bir oyuncu. Hiçbir zaman kötü oynamıyor. Her zaman en iyi oynayan futbolculardan birisi. Beşiktaş kulübü bana niye kırgın olsun ki? Yerli transferde getirdiğim oyuncuların da hiç birinin bonservisi yoktu.”

-“İBRAHİM TORAMAN'IN MUKAVELESİ BİTİYOR”-

Menajeri olduğu İbrahim Toraman'ın bu sezon sonunda mukavelesinin bittiğini belirten Bulut, Beşiktaş ile görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.
Kadro dışı bırakıldığında İspanya'dan Espanyol ve Barcelona'nın bu oyuncuya teklifte bulduğunu ancak kulübün bırakmadığını söyleyen Ahmet Bulut, “Şu anda görüşmelerimiz sürüyor. İbrahim şartlar uygun olursa Beşiktaş'ta kalmak istiyor” dedi.

Ahmet Bulut, Beşiktaş yöneticilerinin sözleşmesi sona erdiği tarihte İbrahim Kaş'ın Avrupa'ya gidebileceğine inanmadıklarını hatırlatarak, “Kulüple konuştuğumda bana 'beklesin' dediler. Teklifi söyledim, 'gidebilir' dediler. İnanmadılar teklife, İbrahim Kaş İspanya'ya gitti. Bu sezon da geri istediler. Profesyonellikte böyle şeyler olabiliyor” ifadesini kullandı.

-“TÜRK OYUNCULARIN HEPSİ YURT DIŞINDA BAŞARILI OLMAZ”-

Ligde forma giyen Türk futbolcuların hepsinin Avrupa'da başarılı olamayacağını savunan Ahmet Bulut, şunları kaydetti:

“Her futbolcu mental olarak kuvvetli değil. Çok duygusallar. Aynı ortamı orada bulamıyorlar. İlk önce oynamaları lazım. Zaten ortam farklı, dili bilmiyor, arkadaşı çevresi yok. Özellikle ailelerini çok özlüyorlar. Hemen Türkiye'ye dönmek istiyorlar, başarılı olamıyorlar. Bu tip oyuncular diğer Türk futbolcusunun önünü de kesiyor. Avrupa'ya Türk futbolcusunu önerdiğimizde, önce 'Türk futbolcusu burada yapabilir mi?' diye düşünüyorlar. Bonservisi bedava olsa bile Avrupalı bunu çok düşünüyor. İlk tedirginlik Türk oyuncusunun duygusallığı.”

-“BREZİLYA'DAN YAPILAN TRANSFERDE GARİPLİKLER VAR”-

Ahmet Bulut, Brezilya'dan yapılan transferlerde gariplikler olduğunu savunarak, şu ifadeleri kullandı:

“Oraya kendim de gittim. Orada çok farklı şeyler var. Bonservisi bedeli olmayan oyuncu yok gibi. Türkiye'deki kulüpler oradaki oyuncuları alırken çok araştırması lazım. Anadolu'ya gelen Brezilyalı oyuncuların rakamları çok yüksek. Bence arada çok yüksek paralar dönüyor. Olan kime oluyor, kulüplere oluyor. Sonra kulüpler 'Battık, para ödeyemiyoruz' diyorlar.”

-“FIFA MENAJERİ OLMAYAN KİŞİLER ZARAR VERİYOR”-

FIFA menajeri olmayan ve menajer ismi altında çalışan kişilerin Türk futboluna zarar verdiğini ileri süren Ahmet Bulut, “Bugün her kulübe menajer adı altında 70-80 kişi girip çıkıyor. Bizim ülkede herkes menajer. Ama doğruyu yapmıyorlar. Vur-kaç sistemiyle bunu yapıyorlar. Menajer adı altında çalışan ve resmi FIFA menajeri olmayan kişiler, kulüplere, ekonomiye, devlete ve Türk sporuna zarar veriyor” dedi.

-YURT DIŞINA TRANSFERLERİYLE GÜNDEME GELDİ-

Menajer Ahmet Bulut, özellikle yurt dışına yaptığı transferlerle ismini duyurdu.

33 oyuncunun resmi futbol temsilcisi olarak görev yapan Ahmet Bulut, Çağdaş Atan, Emre Belözoğlu, Fatih Akyel, Okan Buruk, İbrahim Kaş, Mondragon, Ümit Davala, Alpay Özalan, Ahmet Dursun'u yurt dışındaki kulüplere transfer etti. Bulut, menajeri olduğu oyuncu Pierre Wome'nin de İnter'den Werder Bremen'e transferini gerçekleştirdi.

Türkiye'den yakın zamanda yurt dışına yapılan 15 transferin büyük bölümünü kendisinin gerçekleştirdiğini belirten Bulut, “Futbolculara en iyi hizmeti veriyorum. Bu nedenle oyuncular beni tercih ediyor. Hepsiyle ayrı ayrı ilgileniyorum. Bana güveniyorlar, bütün oyuncularımı kardeşim gibi görüyorum. Benim için genç bir futbolcu nasılsa, Arda da aynıdır. Futbolcuyla menajerin arasındaki güven çok önemlidir. Niye futbolcular çok menajer değiştiriyor? Ya güven vermiyorlar, ya da oyuncuyu bir yere getiremiyorlar” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!