Bugün doğan bebeklere dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Bugün doğan bebeklere dikkat
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2015 13:13

5 Şubat, futbol için çok önemli bir gün, zira Gheorghe Hagi, Cristiano Ronaldo, Neymar, Carlos Tevez ve Cesare Maldini gibi adlarını futbol tarihine altın harflerle yazdıran çok sayıda yıldız, bugün doğdu.

Haberin Devamı

Futbol günümüzün en popüler spor dalı... Tüm dünyada milyonlarca kişi amatör ya da profesyonel olarak bir topun peşinde koşturuyor. 5 Şubat tarihi ise futbol için çok büyük önem taşıyor. Zira futbola damga vuran yıldızların çoğu bugün dünyaya geldi. İşte onlardan bazıları:

Bugün doğan bebeklere dikkat

GHEORGHE HAGI
1965'te dünyaya gelen Gheorghe Hagi, Steaua Bükreş, Real Madrid, Brescia, Barcelona ve Galatasaray'da forma giydi. Kariyerinin zirvesine ulaştığı kulüp, Galatasaray oldu. İnanılmaz futbol zekası, çalımları ve hiç beklenmedik anlarda uzaktan attığı gollerle futbol tarihine altın harflerle geçti. Sarı kırmızılı taraftarların asla unutamayacağı Rumen Hagi, şimdilerde ülkesinde Viitorul Constanta Kulübü'nün sahibi ve teknik direktörü olarak futbola hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Bugün doğan bebeklere dikkat

CRISTIANO RONALDO
1985'te Portekiz'de doğdu. O kadar özel bir yetenekti ki, 17 yaşında Sporting Lizbon'da profesyonel oldu ve sadece 1 yıl sonra o dönemin 1 numaralı kulübü olan Manchester United'a geçti. Kırmızı Şeytanlar'da 6 yıl forma giyen Ronaldo, 2009'da 94 milyon Euro'ya transfer rekoru kırarak Real Madrid'e gitti. Halen Lionel Messi ile birlikte futbolun iki süper yıldızından biri olarak kabul edilen Ronaldo, her maç yeni bir rekora yelken açıyor.

Bugün doğan bebeklere dikkat

NEYMAR
Bugün dünyaya gelen futbol yıldızlarının en genci (1992). Santos'un alt yapısından yetişip burada profesyonel olan Neymar, kısa kariyerine çok sayıda uluslararası başarı sığdırdı. 2011'de Yılın En Güzel Golü'nü attı. 2012'de henüz 20 yaşında iken Güney Amerika'da Yılın Futbolcusu seçildi. 2013'ten beri dünyanın en büyük kulüplerinden Barcelona'da forma giyiyor.

Haberin Devamı

Haberin Devamı


5 Şubat'ta dünyaya gelen diğer futbol yıldızları:

Cesare Maldini (5 Şubat 1932)
Sven-Göran Eriksson (5 Şubat 1948)
Giovanni Van Bronckhorst (5 Şubat 1975)
Loukas Vyntra (5 Şubat 1981)
Rodrigo Palacio (5 Şubat 1982)
Carlos Tevez (5 Şubat 1984)
Sebastian Pinto (5 Şubat 1986)
Vedran Corluka (5 Şubat 1986)
Manuel Fernandes (5 Şubat 1986)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!