Buducnost maçındaki olayların faturasını Banvit ödeyecek

Güncelleme Tarihi:

Buducnost maçındaki olayların faturasını Banvit ödeyecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 12:31

Buducnost-Banvit maçında yaşanan olaylardan en çok etkilenen ekibimiz olacak. Buducnost'un sahası kapansa bile bu Banvit'in rakipleri Sassari ve Canaria'ya yarayacak. Rowland ve Meija'ya da ceza gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Banvit, Eurocup ikinci tur ilk maçında Buducnost’u deplasmanda yenip büyük avantaj yakalarken, son iki dakikada yaşanan olaylar inanılmazdı. Bir Karadağ’lı taraftar sahaya girip, Meija’ya saldırıda bulunurken, Rowland bu kişiye sert bir yumruk attı. Büyük bir güvenlik zaafiyetinin yaşandığı anlarda, Meija da aynı kişiye vurunca iki Amerikalı da diskalifiye edildi. Karadağ ekibinin bu olaylar sonrası sahasının en az iki maç kapanması bekleniyor. Ama bu durum Banvit’e fazla yaramayacak. 4’lü grupta Banvit’in en büyük rakipleri Gran Canaria ve Sassari, bu zorlu deplasmanda rahat bir atmosferde mücadele etmiş olacak.

SALDIRGANA 60 GÜN HAPİS CEZASI

Ayrıca diskalifiye edilen Rowland ve Meija’nın da en az bir maç ceza alması gündemde. İki Amerikalı belki haklı bir reaksiyon gösterdiler ama genel kanı soğukkanlılıklarını korumaları ve güvenlik güçlerinin duruma müdahale etmelerini beklemeleri yönündeydi. Öte yandan önceki gece Buducnost maçında çıkan olaylar sonrası, Earl Rowland ve Sammy Mejia’ın ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldüğü belirtildi. Bunun üzerine de Karadağ’daki mahkeme her iki oyuncuya 800’er Euro para cezası verirken sahaya giren saldırganı 60 gün hapis cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı

ROWLAND: YA SİLAHI OLSAYDI!

Buducnost maçında sahaya giren saldırgana yumruk attığı için diskalifiye edilen Earl Rowland twitter hesabı üzerinden olayı yorumladı... 31 yaşındaki ABD’li oyuncu, şunları yazdı: Saha içi veya dışındaki olayları, vahşeti hiçbir zaman onaylamadım. Ancak unutulmamalı ki sporcu kimliğimizin öncesinde hepimiz birer insanız. Güvenlğimizin koruma altında olduğu düşüncesiyle deplasmandaki bir maça çıkıyoruz. Birçok salonda güvenlik maalesef yetersiz. Salonda birisi size saldırmak istemişse tüm oyuncular bundan zarar görebilecek durumda... Olay sırasında yere düşüp, sakatlanabilir ya da yaralanabiliriz...

"ÖZÜR DİLERİM"

“...Yaşamım boyunca ailemden çok takım arkadaşlarımla birlikte zaman geçirdim. Ve aramızda çok güçlü bir aile bağ oluşmuştur. Bir adam sahaya girecek, takım arkadaşlarıma saldıracak ve biz hiç birşey yapmayacak mıyız?.. Saldırı bana yapılsaydı, takım arkadaşlarım da aynı şeyi benim için yapardı. Ya o saldırganda bize zarar verebilecek bir şey silah olsaydı?.. Bu olaya karıştığım için özür dilerim ama o saldırgana verdiğim tepkiden dolayı değil...” (Fanatik)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!