Bucaspor'da hedef Süper Lig

Güncelleme Tarihi:

Bucasporda hedef Süper Lig
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2012 11:03

Ege'nin sarı-lacivertli ekibi Bucaspor, Türkiye'nin en önemli kültür, doğa, manzara ve spor turizmi bölgelerinden Kapadokya'nın merkezi Nevşehir'in turistik ilçesi Avanos'ta fizik ve kondisyon çalışmalarını sürdürüyor.

Sezon hazırlıklarının ilk etabını kendi tesislerinde yaptığı 6 günlük idman ile tamamlayan sarı-lacivertliler, ikinci etap çalışmaları için Nevşehir geldi. Takım sabah yaptığı kuvvet ve dayanıklılık çalışmasının ardından öğleden sonra pas çalışması ve dar alanda oyun oynadı. Antrenmanı geniş alan yarı sahada yaptığı çalışma ile sonlandırdı. Bucaspor, Avanos'ta kamp çalışmalarına sabah saat 10.00 ve akşam 18.00'de yaptığı çift idmanla devam ediyor.
 
Bucaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, kendi tesislerimizdeki, 6 günlük çalışmanın ardından Nevşehir'de fizik, kondisyon eksiklerini gidererek kuvvetli, çabuk, hücuma dönük oynayan ama geçen yılki en önemli eksikleri olan çok gol yeme sorununu çözen bir takım oluşturmak istediğini kaydetti.
 
Kapadokya'nın iklimi, antrenman sahaları, konaklama olanakları, nemin az olması gibi avantajları ile çok iyi bir ortam sunduğunu kaydeden Karafırtınalar, burada top çalışmasından ziyade kuvvete dönük antrenmanlar yaptıklarını ifade etti.
 
Takımının yaş ortalamasının 20 olduğunu belirten Karafırtınalar, "30 kişilik kadromuzda 7 tane 1995, 4 tane 1993, sadece bir tane kaptanımız 1986 yılı doğumlu Zafer yer alıyor. Diğerleri 1992 doğumlu arkadaşlar. Çok genç bir kadroya sahibiz. 4 kalecimizde milli takımlarda oynuyor. Ayrıca 2 Ümit Milli takım, bir A2 bir de U 19 Milli takımına verdiğimiz oyuncumuz var. Bank Asya liginde oynayıp da milli takıma 5 oyuncu veren başka bir takım yok. Bu durum Buca Futbol Akademisi'nin önemini ortaya koymaktadır. Türkiye'de altyapıyı kurarak oyuncu yetiştiren ve oynatan birkaç kulüpten biriyiz. Altyapımızda 150 tane sporcu eğitim alıyor. U-13'den U 19'a kadar olan liglerde final oynayan tek takımız. Türk futboluna önemli oyuncular kazandırmaya devam edeceğiz. Tesislerimizle, altyapı antrenörlerimizle önemli bir konumda bulunuyoruz" dedi.
 
Süper Lig'de oynayan 12 futbolcuları bulunduğunu kaydeden Karafırtınalar, birkaç yıla kadar yetiştirecekleri yeteneklerle artık transfer yapma istekleri kalmayacağını, Mancester ve Arsenal gibi dünyanın sayılı takımlarında olduğu gibi bir iki oyuncu transferi ile daima üst sıralara oynayan bir takım olacaklarını ifade etti.
 
"SALİH UÇAN FENERDE BAŞARILI OLUR"
 
Bu yıl Salih Uçan'ı Fenerbahçe'ye verdiklerini hatırlatan Karafırtınalar, "Salih, oyunu çift taraflı oynayabilen, çok yetenekli bir sporcu. Daha 1994 doğumlu. Türk futboluna ve Fenerbahçe'ye büyük hizmetleri olacağına inanıyorum. Biz sadece Salih değil Emre'yi Trabzonspor'a, Abdullah'ı Sivas'a, Serkan'ı Mersin'e verdik. Bunlar gibi tam 12 oyuncumuz Süper Ligde oynuyor. Bundan gurur duyuyoruz. Hepsinin başarılı olması bizi de gururlandırıyor"
 
HEDEF SÜPER LİG
 
Genç bir kadro kurmalarına rağmen hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ifade eden Karafırtınalar, "Önümüzdeki yıllarda altyapıdan oyuncu yetiştirmeyen Süper Lig haricindeki kulüpler, büyük sıkıntı yaşayacak. 2007 yılında kurduğumuz sistem sayesinde transfere ihtiyaç duymadan ayakta duracağız. Genç ve yetenekli futbolcularımızla hedefimiz Süper Lig. Bunun için yeni sezona çok iyi hazırlanıyoruz" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!