Bu paltoyu 1 hafta üzerimde taşıyamam

Güncelleme Tarihi:

Bu paltoyu 1 hafta üzerimde taşıyamam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2014 00:54

MHK Başkanı Zekeriya Alp, terleyen Fırat Aydınus’a kendi montunu verdi. Başarılı hakem ise “Bu paltonun ağırlığı var. Ben giysem 1 hafta dayanamam. Siz tüm eleştirilere rağmen dimdik ayaktasınız” dedi.

Haberin Devamı

MERKEZ Hakem Komitesi Başkanı Zekeriya Alp yardımcıları Yüksel Okçuoğlu, Oğuz Sarvan, Zihni Aksoy’un yanı sıra UEFA Hakem Eğitmeni Uilenberg ile Türkiye Süper Ligi ve diğer liglerde maç yöneten orta sahanın önemli 41 hakemi Bağcılar Mahmutbey Stadı’nda yo-yo testinden geçerken sezonun bitimine az bir zaman kala 2 günlük kampta özel yaşamlarından derbi maçına kadar yaptıkları ilginç sohbetleri Hürriyet olarak izledik.

Hakemler içinde Bülent Yıldırım 42, Mustafa Kamil Abitoğlu 44, Süleyman Abay 38, Cüneyt Çakır 37 yaşlarında olmaları nedeniyle genç hakemlere olgun ve bilge yaklaşıyorlardı.

AMAÇ BEYİN VE FİZİK OLARAK HAZIR OLMAK

12 dakika süren istasyon çalışmalarına ve koşularında nefesler kesildi. Testler üst düzeyde ve yorucuydu. Fizik ve performans konusunda uzman Ali Kızılet ve Kamil Erdem ekibinin hazırladığı istasyon çalışmaları hakemleri yordu. Uilenberg tüm hakemlerle tek tek konuşarak bilgi verdi.

UEFA kriterlerine uygun olan bu testlerdeki sonuçların önemli olduğunu belirten MHK Başkanı Alp, “Kampımızın amacı eksiklerimiz görüp tamamlamak. Beyin ve fizik olarak hazır hale gelmek. 2 günlük kampta bir çok sorunu çözüyoruz. Bundan sonrada birlikteliğimiz en iyi şekilde devam edecek” diyerek kampa katılan 41 orta hakeme teşekkür etti.

Haberin Devamı

AYDINUS YARIDA BIRAKTI

YOĞUN tempodaki çalışmada Fırat Aydınus, ter içinde kalarak yo-yo testini bıraktı. Aydınus’u böylesine çaresiz gören MHK Başkanı Başkan Zekeriya Alp de sırtından pardesöyü Aydınus’a verip “Üşütme sakın” dedi. Aydınus ise “Başkanım bu paltonun ağırlığı var. Ben giysem 1 hafta dayanamam. Siz tüm eleştirilere rağmen dimdik ayaktasınız” cevabını verdi. Alp de “Buraya hizmete geldik. Tüm hakemlere inanıyor ve güveniyorum. Bu dostluk çerçevesinde yürüyoruz” ifadesini kullandı.

Bizi yediğimiz hazır gıdalar bitirdi

Fırat Aydınus, itirafta bulunup “Hazır gıdalar bizi mahvediyor. Kayseri’de zehirlendim” dedi.

FIRAT Aydınus, ilginç bir itirafta bulundu. İyi beslenmediklerini belirten başarılı hakem “Bizi bu hazır gıdalar mahvediyor. Kayseri’de ne yediğimi hatırlamıyorum, zehirlendim. Midem de sorun var” demesi üzerine Zekeriya Alp “Neden söylemedin. Sağlığın her şeyden önemli” dedi. Aydınus’u onaylayan arkadaşı Cüneyt Çakır oldu.

Haberin Devamı

Avrupa standardının üstünde çalışıyorlar

Hakem eğitmeni Uilenberg Türk hakemlerden övgü ile bahsederken “En büyük artıları da neredeyse hepsinin lisan bilmesi. Bu hakemler Türkiye’nin gururu” diye konuştu.

HAKEMLERİN Bağcılar’daki 2 günlük kampına katılan UEFA Hakem Eğitmeni Uilenberg, Türk hakemlerinden övgü ile bahsetti. Türkiye’de hakemlerin Avrupa standartlarının üzerinde çalıştığını belirten Uilenberg “Gerçekten büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Üstelik hiçbir dersi ve testi de kaçırmıyorlar. Ayrıca bu hakemler birçok profesyonel futbolcudan daha iyi yaşıyorlar. En büyük artıları da neredeyse hepsinin lisan bilmesi. 41 orta hakemden sadece biri lise mezunu. Diğerlerinin yüksek okul mezunu olmaları ayrıca gurur vesilesi. Bu hakemler Türkiye’nin gururu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bebeğim uyutsa iyi olacağım

M.Kamil Abitoğlu hatrını soran Alp’e “1.5 yaşında çocuğum var. İzin verse de uyusam iyi olacağım” dedi.

Bizim maçlar öğlen başlar

ÖZGÜÇ Türkalp’e İlker Meral “Simsiyah olmuşsun” deyince Türkalp “Maç saatim genelde 13.30” yanıtını verdi.

‘Bu çocuklara güveniyorum’

KAMP süresince keyfi en yerinde olan isim MHK Başkanı Zekeriya Alp’ti. Büyük bir aile olduklarını belirten Alp “İşimi gücümü bıraktım, bu kardeşlerimle birlikte yaşıyorum. Çünkü bu çocuklara inanıyorum. Hepsi dürüst. Eski futbolcu olduğum için insanın hangi niyette olduğunu bilirim. Bu hakemler gerçekten çok güvenilir insanlar” dedi.

‘Art niyetli değiller’

MHK Başkan Yardımcısı Yüksel Okçuoğlu hakemlerin performans düşüklüğü yaşamasının kendisini üzdüğünü belirtirip “Ama hiçbiri art niyetli değil” dedi.

Haberin Devamı

HAKEM ANILARI:

İSİMLERİNİN yazılmasını istemeyen hakemlerin Hürriyet’e anlattığı bazı yeşil saha anıları şöyle:

DERBİ TAT VERMEDİ

GALATASARAY-Fenerbahçe derbisi muhteşem değildi.
O maçta hakem Melo’yu erken atsa da sonuç değişmezdi. Bu derbi tat vermedi.

AMELİYATTA MAÇ

BEYİN cerrahıyım. Ameliyata girdim. Hastayla göz göze geldim, bana maçı anlatmaya başladı. “Hocam niye penaltı çalmadın” dedi.

YABANCILAR KİBAR

SÜPER Lig’de yabancı oyuncular hakemlere karşı çok kibarlar. Yurt dışındaki eğitimden kaynaklanıyor.

TAKTİKLER HANIMDAN

EVDE futbol konuşulmaz mı! Özellikle bekliyoruz tenkitleri. Eşlerimiz sanki takımların hocası gibi taktik bile veriyorlar.

CAVCAV BEREKETİ

Haberin Devamı

İLHAN Cavcav benim için “Çok iyi diş hekimidir” deyince işlerim arttı.

SAHAYA TAKSİYLE ÇIKILIR

KARABÜK-SPOR hakem odasından sahaya çıkmak için taksi çağırman lazım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!