"Bu olimpiyatlar benim jübilem olacak"

Güncelleme Tarihi:

Bu olimpiyatlar benim jübilem olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2012 15:30

Tekvando Milli Takımı Teknik Direktörü Ali Şahin, “Avrupa şampiyonasında erkeklerde ve bayanlarda takım halinde şampiyon olmak istiyoruz” dedi.

İngiltere'nin Manchester kentinde, 3-6 Mayıs tarihlerinde yapılacak Avrupa Tekvando Şampiyonası'na katılacak milli takımda hedef, erkeklerde ve bayanlarda takım halinde şampiyon olmak.

Tekvando Milli Takımı Teknik Direktörü Şahin, milli takımın yaklaşık iki aydan bu yana kamp dönemi geçirdiğini belirterek, Avrupa şampiyonasının olimpiyatlar öncesinde kendileri ve diğer ülkeler için çok iyi bir sınav olacağını söyledi.

Avrupa şampiyonasından önce İspanya'da yapılan turnuvaya A, B ve C takımlarıyla katıldıklarını vurgulayan Ali Şahin, “Turnuvada onların performansını yakından görme imkanımız oldu. Yeterli gördüğümüz sporcularımızı direkt olarak Avrupa şampiyonasına götürüyoruz. Birbirine denk sporcuları ise milli takıma yeni seçmeler yaprak aldık. Onlarla bu şampiyonaya gidiceğiz” diye konuştu.

Kafileye olimpiyat seçmelerini kazanan sporcuları da dahil edeceklerini ifade eden Şahin, milli takımın form durumunun çok yüksek olduğunu, son teknik, taktik ve kondisyon durumlarını şekillendiklerinin altını çizerek, şöyle devam etti:
“Mücadele sporu olduğu için ufak tefek sakatlıklar oluyor ama üst düzey bir sakatlığımız yok. Sporcunun sakatlanmaması için elimizden geldiği kadar dikkatli antrenman metotları uygulayama çalışıyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda olimpiyatlar için bir kaygımız yok. Biz üç sıklette olimpiyatlara katılacağız. Ancak, geçen yıl erkeklerde Avrupa şampiyonu, bayanlarda ise üçüncü olduk. İnşallah bu şampiyonada her ikisini de birinci yapmak için çalışacağız. Erkeklerde ve bayanlarda takım halinde şampiyon olmak istiyoruz. Sporcularımızın performansı bizi memnun ediyor.”

Ali Şahin, şampiyona öncesinde motivasyonunun üst düzeyde olduğu için olimpiyatlara gidecek olan sporcularda rehavet veya stresin olmadığını belirterek, “Onlar için de olimpiyatlar öncesinde iyi bir test olacak. Diğer ülkelerin olimpiyada gidecek sporcularının da bu şampiyonaya katılacağını düşünecek olursak, onlar da kendilerini görme imkanına kavuşacaklar. Şampiyonaya 44 ülkenin tamamı katılacak” şeklinde konuştu.

“Son viraj”

Türkiye'yi 87 kiloda temsil edecek olan Avrupa ve dünya şampiyonu Bahri Tanrıkulu ise çalışmalarının temelini olimpiyatların oluşturduğunu söyledi.

Avrupa şampiyonasının olimpiyatlar öncesindeki son viraj olduğuna işaret eden Tanrıkulu, şunları kaydetti:
“Burada kendimizi deneme ve görme imkanımız olacak. Takım olarak çok iyi hazırlandık. Bu şampiyonaya 16 sporcu ile katılacağız. Hepsi kardeşlerim ve çok yetenekliler. Çok başarılı olacağımıza inanıyorum. Benim ve diğer arkadaşlarımın hedefi olimpiyatlarda madalya almak. Avrupa şampiyonası deneme müsabakası gibi olacak. Benim Avrupa'da 9 madalyam var, inşallah burada 10'uncu madalyamı almak istiyorum. Atina Olimpiyatları'nda ikinci olmuştum. Bu yıl Londra Olimpiyatları'nda şampiyon olmak istiyorum. Tek hedefim o. Bu benim için son olimpiyat müsabakası olacak ve inşallah orada olimpiyat madalyalarımın içine bir tane de altın madalya katmak istiyorum. Benim için bu olimpiyatlar jübile gibi olacak ama önümüzdeki yıl da dünya şampiyonasına katılmak istiyorum.”

Türkiye'yi olimpiyatlarda 67 kiloda temsil edecek tek bayan milli tekvandocu Nur Tatar da kendisini çok güçlü hissettiğini dile getirerek, geçen yıl ikinci olarak tamamladığı Avrupa şampiyonasında bu yıl birincilik kürsüsüne çıkmak istediğini söyledi.

Tatar, “İlk hedefim olimpiyatlar. Çok önemli kamp ve çalışmalardan geçtik. Kendimi çok güçlü hissediyorum. İyi konsantre olarak hazırlandım. Gücüm, kuvvetim yerinde. Olimpiyatlarda da en iyi şekilde mücadele etmek istiyorum. Geçen yıl Avrupa şampiyonasında finalde çok kötü bir karşılaşma çıkarıp ikinci olmuştum. 5-0 önde iken 7-5 maçı kaybettim. O da rahatsızlığımından kaynaklanmıştı. Geçen yılki hatayı yapmadan, bu yıl Avrupa şampiyonluğunu almak istiyorum” dedi.

Türkiye'ye 74 kiloda iki defa Avrupa şampiyonluğu kazandıran milli sporcu Rıdvan Baygut'un hedefi de üçüncü Avrupa şampiyonluğunu kazanmak.
Baygut, “15 yıldan bu yana tekvando ile ilgileniyorum. Daha önce iki defa Avrupa şampiyonu ve geçen yılda dünya üçüncüsü oldum. Bu yıl da üçüncü kez Avrupa şampiyonluğunu ülkeme getirmek istiyorum” diye konuştu.
Tekvando Erkek Milli Takımı, 54 kiloda Mehmet Dolaş, 58 kiloda Fırat Bozan, 63 kiloda Cem Ulunoyan, 68 kiloda Servet Tazegül, 74 kiloda Rıdvan Baygut, 80 kiloda Yunus Sarı, 87 kiloda Ali Sarı ve 87 kiloda Bahri Tanrıkulu'dan oluşuyor.

Tekvando Bayan Milli Takımı'nda ise şu isimler yer alıyor:
46 kilo Rukiye Yıldırım, 49 kilo Damla Sezgin, 53 kilo Hatice Kübra Yangın, 59 kilo Nida Nur, 62 kilo Durdane Altunel, 67 kilo Nur Tatar, 73 kilo
İnci Zeynep Sönmez ve 73 kilo Cansel Deniz.

Öte yandan, hazırlıklarını tamamlayan Tekvando Milli Takımı, bugün İngiltere'ye gidecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!