Bu nasıl şampiyon

Güncelleme Tarihi:

Bu nasıl şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2010 00:00

Futbol kalitesinin düşük, mücadelenin yüksek olduğu maçın 39. dakikasında Alcaraz’ın kafa golüyle yenik duruma düşen Gök Mavililer, 63’te Villar’ın hatasında De Rossi’nin vuruşuyla beraberliğe ulaştı.

Haberin Devamı

SON dünya şampiyonu İtalya, Güney Afrika macerasına tutuk başladı. Marcelo Lippi’nin talebeleri, Güney Amerika Grubu’ndan 2010 Dünya Kupası’na katılan Paraguay karşısında 1 puanı güçlükle kurtardı: 1-1.
Etkili değillerdi
Cape Town kentinde 66 bin seyirci kapasiteli Green Point Stadı’nda oynanan F Grubu maçına tutuk başlayan İtalya, ilk yarıda neredeyse hiç etkili olamadı. Sahayı iyi parselleyen rakibini bir türlü çözemeyen Gök Mavililer, 39. dakikada Torres’in kullandığı serbest atışta Alcaraz’ın kafa golüyle yenik duruma düştü.
1 puanla yetindiler
İkinci yarıya, kaledeki Buffon-Marchetti değişikliğiyle çıkan Marcelo Lippi, 59’da da Camonaresi’yi oyuna soktu. Camonaresi’nin girmesiyle orta saha ve hücumda daha da hareketlenen İtalya, 63. dakikada beraberlik golünü buldu... Pepe’nin sağ taraftan kullandığı korner atışında Paraguay kalecisi Villa’nın boşa çıktığı topa ayak koyan De Rossi, son dünya şampiyonunu yenilmekten kurtardı. İlerleyen dakikalarda Pepe ve Gilardino ile gol arayan İtalya, rakip savunmayı çözemeyince 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!