Bu nasıl bir lig

Güncelleme Tarihi:

Bu nasıl bir lig
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2011 00:00

Türkiye Kadınlar Buz Hokeyi Ligi, tarihte görülmemiş skandallara sahne oluyor

BU nasıl bir lig, bu nasıl bir spor anlayışı, gerçekten izah etmek mümkün değil... Türkiye’de yeni gelişen spor dallarından biri olan buz hokeyinde inanılması güç olaylar yaşanıyor. Milenyum Spor Kulübü ile GSİM (Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü) Başkent Spor Kulübü arasında geçtiğimiz 26 Mart’ta oynanan Türkiye Kadınlar Buz Hokeyi Ligi maçı, tarihte görülmemiş skandallara sahne oldu. Dilerseniz, giriş faslını fazla uzatmadan, görenlerin hayretle izlediği olayları maddeler halinde sıralayalım...

GSİM Başkent Spor Kulübü sporcuları, formaları olmadığı için maça ODTÜ (Ortadoğu Teknik Üniversitesi) takımının yedek formasıyla çıktı.

Milenyum Spor Kulübü rekor bir skorla kazandı: 47-0. Milenyum’un neredeyse her atağının gol olduğu maçta ilk gol 17. saniyede atıldı ve bu da tarihe ‘en hızlı gol’ olarak geçti.

Karşılaşmayı tribünden izleyenler, sahadaki ilginç mücadeleyi görünce espri üretmekten kendilerini alamadı... Kimileri, “Bunlar çakma ODTÜ” dedi, kimileri de, “Bu nasıl bir takım ki, formaları bile yok. Aramızda para toplayıp bu çocuklara birer forma alalım” yorumunu yaptı. Hatta, “GSİM Başkent Spor, yöneticilerinin seçimde oy vermesi için kurulmuş bir takım” diyenler bile oldu.

Milenyum Spor Kulübü sporcularının maç sonrası yaptığı yorumlar da da ilginçti... “Maçın 47-0 bittiğine bakmayın; bu bizim gerçek performansımız değildi. Biz o maçı antrenman havasında oynadık. Formalarımız terlemedi bile.”

Hangisine taktik verecek?

Buz hokeyindeki gariplikler bununla da bitmiyor. İşte size bir başka örnek... İki antrenör aynı ligde, aynı anda ikişer takımı çalıştırıyor. “Nasıl olur?” demeyin, bal gibi de oluyor işte...

Yine Türkiye Kadınlar Buz Hokeyi Ligi’nde yer alan ODTÜ Spor Kulübü’nün antrenörü Ferhat Tözünler, GSİM Başkent Spor Kulübü’nün de antrenörlüğünü yapıyor. Tözünler yalnız değil... ABBA Spor Kulübü’nün antrenörü ve oyuncusu Kaan Budak da aynı zamanda Ankara Üniversitesi Kadın Buz Hokeyi Takımı’nın antrenörü.

Şimdi buz hokeyini az çok izleyenler şunu merak ediyor: “Aynı antrenörün çalıştırdığı takımlar ligde karşı karşıya gelince ne olacak? Bu antrenörler hangi takımın başında sahaya çıkacak? Taktikleri kime, nasıl verecekler?”

Kulüp başkanı Turan Kaya: O gün maçta yoktum ama olay doğru

GENÇLİK ve Spor İl Müdürlüğü Başkent Spor Kulübü Başkanı Turan Kaya, sporcularının Milenyum maçına ODTÜ Spor Kulübü’nün yedek formasıyla çıkması konusunda, “Ben o gün maçta yoktum. Ancak, takımımızın karşılaşmaya ODTÜ formasıyla çıktığı doğru. Bizim takımın da antrenörü olan ODTÜ Antrenörü Ferhat Tözünler, sırf bu maç oynansın diye, ODTÜ’nün yedek formalarını bizim sporculara vermiş” dedi.

Federasyon başkanı 2 ay ceza almıştı

SKANDALLARLA çalkalanan buz hokeyinde, federasyon başkanı Akın Kılavuz da geçtiğimiz günlerde ceza almıştı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, Kılavuz’a, “Federasyonun bütçesine uygun olmayacak derecede orantısız harcamalar yaparak spor etiğine aykırı davranışta bulunmak” suçundan 2 ay süreyle hak mahkumiyeti cezası verdi. Bu cezayla “seçilme yeterliliği”ni kaybeden Kılavuz’un başkanlığı düşmüş oldu.

Aynı branşın antrenörü aynı anda iki takımı birden çalıştıramaz

TÜRKİYE Kadınlar Buz Hokeyi Ligi’nin, ismi bizde saklı bir yetkilisi ise olayla ilginç bir değerlendirme yaptı: “Genel müsabaka talimatına göre hiçbir antrenör aynı branşta iki takım çalıştıramaz. Ancak bu arkadaşlar esame listesine antrenör olarak değil, yönetici veya malzemeci olarak yazdırıyorlar. O vasıfla sahaya çıkıp benchte oturuyorlar” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!