Bu Messi'nin aradığı çocuk mu?

Güncelleme Tarihi:

Bu Messinin aradığı çocuk mu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 12:00

Irak'ta küçük bir çocuğun poşetten Messi forması yaparak sırtına geçirmesi büyük yankı uyandırmış, bu olay sonrası Arjantinli yıldız da bu çocuğu bulmak için harekete geçmişti.

Haberin Devamı

Bu olayın ardından dün Irak’ta yayın yapan K24 TV bu çocuğu bulduğunu açıkladı. Duhok’ta yaşayan ve adı Homin Ali olan küçük çocukla bir araya gelen TV kanalı önemli bir işe imzasını attı.

Bu Messinin aradığı çocuk mu

Ancak Hürriyet Spor Yazarı Koray Durkal konuyla ilgili çok tartışılacak bir iddia ortaya attı.Röportajdaki çocuğun 'o çocuk' olmadığını söyleyen  Koray Durkal nedenlerini 5 maddede açıkladı.

-Habere göre fotoğraf 2 yıl önce çekilmişti ve formayı abla Helin yapmıştı. Abla 2 yıl önceki kazağı ve poşet formayı yeniden kardeşine giydirerek objektiflere poz verirken gözüme çarpan bazı detaylar bu habere olan inancımı yitirmemi sağladı.  

PEKİ, NEYDİ O DETAYLAR?
-Gerçek fotoğraftaki kazak örme bir kazakken, şimdiki kazak basit ve triko bir kazaktı.
-Gerçek fotoğraftaki poşetten formada Messi yazısının karakterleri ve yazım şekli ablanın kameralara gösterdiği formayla benzerlik taşımıyordu.
-Orijinal fotoğrafta “Messi 10” yazısı belirgin üzerinden defalarca geçilmiş bir haldeyken, şimdiki formada karakterler cılız ve silik.
-Poşet formadaki şeritlere bakıldığında bile harflerin yerlerinin birbirini tutmadığı görülüyor.
-Fotoğraftaki çocuğun kepçe kulakları ve şimdiki çocuğun düz kulakları da bir diğer nokta.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!