"Bu maçı kazanırsak çıkışa başlarız"

Güncelleme Tarihi:

Bu maçı kazanırsak çıkışa başlarız
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2013 17:52

Beko Basketbol Ligi'nde yarın Galatasaray Medical Park'ı konuk edecek Beşiktaş'ın başantrenörü Erman Kunter, sarı-kırmızılı rakiplerini yenmeleri halinde çıkış yakalayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kunter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, THY Avrupa Ligi'nde İtalya'nın Montepaschi Siena ekibini mağlup ederek oyuncuların özgüven kazanmaya başladığını belirtti. Kunter, “Yarın Galatasaray Medical Park'ı yenmek çok önemli. Bu maçı kazanırsak çıkışa başlarız” diye konuştu.

Yeni kurulmuş bir takım olarak zaman zaman zorlandıklarını vurgulayan Kunter, şunları söyledi:

“THY Avrupa Ligi'nde Top 16'ya kalmak önemli bir adım. İlk senemizde bunu başardık. Rakipler çok güçlü. Bir iki maç dışında büyük mücadele verdik. Oyuncular bu nedenle kaybedilen karşılaşmaların ardından büyük moral bozukluğu yaşadılar. Farklı skorla biten, mücadele edilmeyen maçlar oyuncuları belki fazla etkilemez. Ancak asılırsanız, yenildiğinizde bu durum moral bozukluğu yapıyor. Biz maçlara çok asıldık. Mağlubiyet olunca oyuncuların süngüsü düşüyor. Montepaschi Siena'yı yendik. Bu galibiyet moral oldu. Galatasaray Medical Park maçı bizim için anahtar. Bunu kazanırsak çıkışa geçeriz. Kolay değil. Rakibin liderlik şansı var. Banvit ve Fenerbahçe'nin yenilmesinin ardından bu şansını artırdı. Güzel bir maç olacak.”

Takımının bu sezon lig sıralamasında üstünde yer alan takımları yenememesiyle ilgili soruyu ise Kunter, “Bunun mutlaka bir ilki olacaktır. Özgüvenimiz gelmeye başladı. Bu güveni sağlamlaştırma açısından galip gelmeliyiz. Ayrıca önemli olan play-off'ta yenmek. Yarın rakibi mağlup ederek üstteki takımları yenememe kompleksini üstümüzden atacağız” diyerek yanıtladı.

Taraftara çağrı

Siyah-beyazlı taraftarlara seslenen ve onları salona davet eden Erman Kunter, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Taraftarlar da galibiyet istiyor. Sonuçta kulüp her branşta bir dar boğazdan geçiyor. Taraftarlarımız bütün branşlarda galibiyet bekliyor. Ayrıca taraftarlar Beşiktaş'la yatıyor, Beşiktaş'la kalkıyor. Beşiktaş sevgisini her zaman hissediyoruz. Sonuçlar kötü olunca içlerine kapanıyorlar. Ancak yarın onların varlığı önemli. Bilinçli şekilde salonda olmaları önemli. Ceza almamıza sebebiyet vermeden bizi desteklesinler. 40 dakika sonuna kadar bizi desteklemelerini bekliyoruz. Zor periyotta onlara ihtiyacımız var. Salon dolmayınca oyuncuların hırsı azalıyor. Bu sezonki karşılaşmalarımızda taraftarların herhangi bir taşkınlığı olmadı. Kulübe zarar verecek bir durum yaşanmadı. Bunun yarın da aynı şekilde olmasını arzuluyoruz.”

Sezon içinde inişli çıkışlı bir grafik çizdiklerini anlatan siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı Kunter, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sakatlıklar bizi çok sıkıntıya soktu. Dengelerimizi çok bozdu. Tutku Açık'ın sakatlığı planlarımızı alt üst etti. Ancak bu oyuncu yavaş yavaş oyuna girmeye başladı, oynama süresini artırıyor. Can Akın da toparlanıyor. Sadece Daniel Ewing kaldı. Sakatlığı nedeniyle bir süredir oynamıyor. Yavaş yavaş koşulara başladı. Bugün antrenmanda kendisini bir kez daha deneyeceğiz. Ona göre kararımızı vereceğiz.”

Ataman: “Liderlik için kazanmalıyız”

Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman ise Beko Basketbol Ligi'nde liderlik mücadelesi verdiklerini ve bu nedenle Beşiktaş'ı yenmeleri gerektiğini dile getirdi.

İki takım açısından da zor bir mücadelenin yaşanacağını vurgulayan Ataman, “Beşiktaş mutlaka kendi seyircisi önündeki karşılaşmayı kazanmak için büyük bir mücadele verecek. Fakat biz de şu anda ligde liderlik mücadelesi veriyoruz. Bu bakımdan kazanmamız gerekiyor” diye konuştu.

Beşiktaş'ın Beko Basketbol Ligi'nde sıralamada üstünde bulunan takımları mağlup edememesinin kendileri için bir avantaj sağlayıp sağlamadığı sorusuna Ataman, “Her karşılaşmanın kendi içinde ayrı bir yeri var. Beşiktaş'ın daha önce kendi üstünde bulunan takımları yenememesi veya Montepaschi Siena'yı mağlup etmesi yarınki karşılaşmaya etkide bulunmaz” yanıtını verdi.
Ataman, “Jamont Gordon, Beşiktaş karşısında forma giymeyecek. Bu oyuncunun adalesinde yırtık var ve yaklaşık 2 hafta takımdan ayrı kalacak. Ersin Dağlı'nın ise ayak parmağında kırık bulunuyor. Ancak bu oyuncumuz maçta forma giyecek” diye konuştu.
Geçen sezon 3 kupa kazandırdığı eski takımının karşısına çıkacak başantrenör Ataman, zorlu maç öncesi siyah-beyazlı taraftarlara çağrıda bulunup bulunmayacağı sorusunu ise “Beşiktaş'ta çalıştığım süre boyunca başarı için elimden geleni yaptım. Sonucunda Beşiktaş'a kazandırdığım kupalardan dolayı gururluyum. Ondan sonrası Beşiktaş taraftarına kalmış” diye yanıtladı.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!