Bu maç kaçmaz

Güncelleme Tarihi:

Bu maç kaçmaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2004 01:21

Avrupa Şampiyonası’nın favorilerinden Fransa ile İngiltere, bu akşam Lizbon’da karşı karşıya gelecek. Saat 21.45’te başlayacak maç, TRT 1’den naklen yayınlanacak.

İkisi de iddialı

Portekiz’deki 12’nci Avrupa Futbol Şampiyonası, ikinci gününde dev bir maça sahne olacak. Şampiyonaya iddialı hazırlanan ve kupa parolasıyla Portekiz’e gelen Fransa ile İngiltere gruplarındaki ilk sınavlarında karşı karşıya gelecek. Son şampiyon Fransa ile Adalıların dev kapışmasından galibiyetle ayrılacak olan takım, grup liderliği yolunda önemli bir adım atmış olacak.

Terry oynamayacak

Şampiyonanın finaline de ev sahipliği yapacak olan Lizbon’un 65 bin 647 kişi kapasiteli Luz Stadı’nda yapılacak olan karşılaşma, saat 21.45’te başlayacak. Ünlü Alman hakem Markus Merk’in yöneteceği mücadele TRT 1’den naklen yayınlanacak. İngiltere’de defansın etkili ismi Chelseali John Terry sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Fransa’da ise eksik oyuncu bulunmuyor.

Son maç berabere

İki takım arasında bugüne kadar oynanan 25 maçın 16’sını İngiltere kazandı. 5 karşılmaşmadan Fransa galibiyetle ayrılırken 4 maç ise beraberlikle sonuçlandı. İngiltere, Fransa’ya karşı en farklı galibiyetini 16 Mayıs 1927’de 6-0’lık skorla aldı. Bugünkü maçta, Real Madrid’in iki yıldızı Fransız Zidane ile İngiliz Beckham, rakip olarak karşı karşıya gelecek.

AVRUPA ŞAMPİYONASI’NDA 2.GÜN

Fransa-İngiltere

B Grubu’nun ve şampiyonanın iki iddialı takımının mücadelesinde İngiltere ile Fransa, Lizbon’da karşı karşıya gelecek. Luz Stadyumu’ndaki maç, saat 21.45’te başlayacak ve TRT 1’den naklen yayınlanacak. Bu önemli karşılaşmayı deneyimli Alman hakem Markus Merk yönetecek.

HAKEM: M.Merk

SAAT: 21.45

STAT:Luz

TV:TRT-1


FRANSA

Barthez

Thuram

Gallas

Silvestre

Lizarazu

Pires

Vieira

Makelele

Zidane

Henry

Trezeguet


T.D: J.Santini

(4-4-2)

İNGİLTERE

James

Neville

Carragher

Campbell

Cole

Beckham

Lampard

Gerrard

Scholes

Rooney

Owen


T.D: S.G.Eriksson

(4-4-2)

İsviçre-Hırvatistan

AVRUPA Futbol Şampiyonası’nda B Grubu’nun açılış maçında Hırvatistan ile İsviçre karşı karşıya gelecek. Leiria’nın Dr.Magalhaes Pessoa Stadı’ndaki maçı Portekizli hakem Lucillo Batista yönetecek. Saat 19.00’da başlayacak olan karşılaşma TRT 1’den naklen yayınlanacak.

HAKEM: L.Batista

SAAT: 21.45

STAT:M.Pessoa

TV:TRT-1


İSVİÇRE

Stiel

Haas

Mueller

Murat Yakın

Berner

Wicky

Vogel

Huggel

Hakan Yakın

Chapuisat

Frei


T.D: J.Kuhn

(4-3-1-2)

HIRVATİSTAN

Butina

Simic

Kovac

Simunic

Zivkovic

Mornar

N.Kovac

Bjelica

Rapaic

Prso

Sokota


T.D: Otto Bariç

(4-4-2)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!