Bu kez risk sıfıra indirildi

Güncelleme Tarihi:

Bu kez risk sıfıra indirildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2014 11:32

Ocak ayında kadrosuna 9 futbolcu katan G.Saray’da, son dakikada transfer edilen Guilerme Burdisso ile ilgili şaşırtıcı bir gerçek ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Chedjou transferinde ödediği 6.2 milyon euroluk bonservis bedeli nedeni ile G.Saray bu kez riski sıfıra indirdi.

Mancini’nin ısrarlı stoper talebi üzerine mali açıdan riske girmeden bu transferi bitirmek isteyen G.Saray, Burdisso’yu ‘sudan ucuza’ mal etti.

Boca Juniors’tan ayrılmak isteyen Burdisso, 6 aylık anlaşma şartı ve maliyeti ile ‘selefi’ Chedjou’nun 3’te birinden daha da az bir rakama forma giyecek. Ayrıca Galatasaray’da diğer takım arkadaşlarının aksine çıktığı maç başına para almayan tek futbolcu olacak.

6 aylığına garanti olarak 300 bin euroya imza atan Burdisso’nun yarım sezonluk parası toplam 923 bin TL.

Mancini’nin gözünden düşen ve ligin 2.yarısında tribünde olması beklenen Chedjou ise 6 aylığına G.Saray’dan 1.1 milyon Euro yani 3 milyon 386 bin TL para kazanacak.

Haberin Devamı

Ayrıca görev aldığı her maç başına da 10 bin euroyu cebine atacak.

Ranocchia transferinden son dakikada yüksek maliyeti nedeni ile vazgeçip Burdisso’yu kadrosuna katan G.Saray’da iki oyuncu arasındaki maliyet uçurumu nedeniyle Arjantinli futbolcuyu tercih etti. Ranocchia, G.Saray’dan 1.5 milyon Euro garanti para ve maç başına 30 bin Euro talep etmişti. Yani İtalyan futbolcu G.Saray’dan 6 aylığına topa dahi dokunmasa 4 milyon 618 bin TL ve ayrıca çıktığı her maç başına da 30 bin Euro yani 92.7 bin TL istedi…

Kısaca 2.yarıda 20 maça çıktığını düşünürsek Ranocchia G.Saray’dan toplam. 6 milyon 465 bin TL alacak idi. Guilerme Burdisso ise 20 maça çıktığında da alacağı rakam sadece 923 bin TL olacak... Yani Ranocchia’nın 6’da birinden dahi daha az bir rakama mal olacak.

Mancini onun için ne dedi

G.Saray Burdisso ismini Ranocchia’ya göre çok daha uygun maliyeti ve Mancini’nin onayı ve “ Seri bir stoper oyuncusu. Hırslı. Hava hakimiyeti ise gayet iyi” raporu üzerine aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!