Bu fikir başarı isteğimi körüklüyor

Güncelleme Tarihi:

Bu fikir başarı isteğimi körüklüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2012 17:25

Formula 1'de elde ettiği başarıları tarihteki diğer pilotlarla kıyaslayan Mark Webber, bunun gelecekte başarı elde etme isteğini körüklediğini düşünüyor.

Haberin Devamı

turkiyef1.com'un haberine göre, otuz beş yaşındaki tecrübeli Avustralyalı pilot, şu an şampiyonada Fernando Alonso'nun 40 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor.

Şampiyona yarışı bir yana Webber, zafer kazana arzusunun ardında Formula 1'in efsane isimlerinin arasına girmenin de yattığını açıkladı. Şu ana kadar elde ettiği dokuz yarış galibiyetiyle tüm zamanların Grand Prix kazanan pilotları arasında 33. sırada yer alan Webber, John Surtees ve Keke Rosberg gibi eski dünya şampiyonlarının önünde bulunuyor.

"İnsan doğası her zaman daha fazlasını ister. Asla bazı eski dünya şampiyonlarından daha fazla yarış kazanmanız gerektiğini düşünmezsiniz ama bu birilerini aşma arzusu içinizde vardır."

"Yalnızca birkez kazanıp dünya şampiyonu olabilir misiniz? Muhtemelen evet. Ancak benim dokuz galibiyetim var ve daha fazlasını istiyorum. Gelecekte neler olacak bekleyip göreceğiz. Başardıklarımla kesinlikle gurur duyuyorum. Ancak daha fazlasını istiyor olmam çok normal. Formula 1'de kalıcı bir yer ve makul bir kariyer elde etmek için Avustralya'dan ayrıldığımda bunu garanti edecek hiçbir şey yoktu. Dolayısıyla hedefime ulaşmış durumdayım."

Haberin Devamı

"Ülkemden ayrılıp hedefime ulaştım. Bazı iniş çıkışlar yaşadık ancak istatistiklerimi genişletmek benim elimde. Bunun için çok ama çok çalışmalıyım. Nihayetinde rakamlar yalan söylemezler."

"Bana pek çok istatistiğimi geliştirmeme olanak tanıyan dünya çapında bir takımdayım ve yapak istediğim de tam olarak bu."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!