Bu çocuklar Berlin yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Bu çocuklar Berlin yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2006 00:00

Adidas Challenge Türkiye turnuvasında şampiyonluğa İstanbul’dan Pendiksporlu gençler ulaştı. Şimdi bu 12 genç 1-4 Temmuz tarihlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’de tüm dünyadan gelen yaşıtlarıyla kozlarını paylaşacak. Üstüne üstlük Fransız futbolcu Zinedine Zidane ile tanışma fırsatı yakalayacak.

Geçen hafta sonu İstanbul’un göbeğinde, Adidas Challenge Türkiye futbol turnuvası kapsamında Taksim Meydanı’nda halı sahada genç futbolcu adayları kıyasıya kapıştı. Beş as ve bir yedek oyuncudan oluşan 13-14 yaş ve 15-16 yaş grubundaki 32’şer takım, sabahtan akşama kadar mücadele etti. Hele final maçlarında tüm gençler şampiyonluk uğruna son dakikaya kadar top peşinde koştu.

Kıran kırana mücadelede kaleciler bir köşeden diğerine uçtu, fortvetler üst üste attığı çalımlarla rakibi bezdirdi. Ama takım arkadaşından pas alamayıp ağız dalaşına giren ve oyuna küsen, maçı eli belinde izlemeyi tercih edenler de yok değildi. Antrenörlerinin "Oğlum biraz gayret, haydi bırakma oyunu" şeklindeki teşvikleri bile bu küskünleri oyuna döndürmeye yetmedi. Bir de rakibin her müdahalesinde bacağını tutarak kendini yere atıp sakatlık numarası yapanlar vardı ki hakemi bile inandıramadılar.

Günün ilk finali 13-14 yaş grubundaydı ve bu maçta adeta bir kardeş kavgası yaşandı. Irmak Pendikspor’un iki ayrı takımı finale kadar geldi. Şampiyon takım Almanya’nın başkenti Berlin’deki finallere gideceği için ayrı bir çekişme yaşandı. Kalecilerin üstün çabasına karşın skor tabelasında 5-5’lik sonuç vardı. Bu eşitliği uzatmalar bile bozamadı.

Ta ki penaltı atışlarına kadar. Penaltı atışlarında Irmak Pendikspor 2 takımının kalecisi Volkan Çiftçi (14) şampiyonu belirleyen isimdi. Önce bir penaltıyı kurtardı, ardından son penaltıyı gole çevirerek galibiyetin mimarı oldu. Maçtan sonra şampiyon Irmak 2 oyuncularından Özkan Gür (14) hem sevinçli hem hırslıydı: "Aslında rakip takımdaki arkadaşlarla üç yıldır Pendikspor altyapısında oynuyoruz Ama antrenörümüz bu turnuva öncesi takımı ikiye böldü. ’Daha güçsüz olan takım sizsiniz" dedi. Arkadaşlarımız da bizi yeneceklerini söyleyince daha da hırslı oynadık."

15-16 yaş grubu final maçında da Irmak Pendikspor 3 takımının üstünlüğü vardı. Pendikli gençler finalde 4-2’lik skorla Türkiye şampiyonu oldular. Böylece Almanya’daki dünya finallerinde Pendikli kardeşlerine eşlik etmeye hak kazandılar. İki final maçından sonra turnuva jürisi tarafından Irmak Pendik 3 takımından İlyas Yılmazer (14) Adidas Challenge’ın en iyi oyuncusu seçti. Yılmazer bu başarısıyla büyük ödül olan ATV’yi kazandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!