Bu Cimbom müthiş 3-1

Güncelleme Tarihi:

Bu Cimbom müthiş 3-1
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

54 dakika 10 kişi mücadele etmelerine rağmen Kocaelispor'u darmadağın etti

Hagi'nin penaltı golü ile öne geçen ve Rumen futbolcunun 36. dakikada atılması ile kalan dakikaları 10 kişi oynayan G.Saray, dün mükemmel bir futbol sergiledi. Hakan Ünsal ve Hasan Şaş'ın golleri farkı getirdi. Nuri'nin golü Kocaeli’nin tesellisi oldu.

B.Hakan penaltı kaçırdı

Sakat olan Taffarel ve Tugay'dan yoksun mücadele eden, Hagi'nin atılması ile güçlü rakibi karşısında 10 kişi kalan Galatasaray, müthiş bir performans gösterdi. Popescu, Hasan ve Hakan Ünsal kusursuz oynadı. Hakan Şükür'ün bir penaltı kaçırdığı maçta Galatasaray'ın bir penaltısı da verilmedi.

Hagi çıldırdı

G.SARAYLI Hagi 33. dakikada penaltıdan attığı golün sevincini fazla yaşayamadı. Gol sonrası Kocaelispor santra yapmaya hazırlanırken Hagi orta yuvarlağın içinde Orhan'ın yüzüne el hareketi yaptı. Hakem Kadir Tozlu, Hagi'den santra yapılması için orta yuvarlağın dışına çıkmasını istedi. Rumen futbolcu yeniden el hareketleriyle Orhan'ın üzerine gitmeye çalışınca bu kez Tozlu'dan sarı kart gördü. Oyunun başlamasının ardından yine sinirle Orhan'ın üzerine giden Hagi rakibine kasten tekme atınca, önce 2. sarı kartı ardından kırmızı kartı görüp oyundan atıldı. Hagi ilk yarı sonuna kadar soyunma odasına gitmeyip, kenarda maçı izledi.

Hakan hasta hasta oynadı

GALATASARAY'ın golcü futbolcusu Hakan Şükür maç sabahı kampta midesinden rahatsızlandı. İstifra eden ve halsiz düşen Hakan'a serum verilirken, oynayıp oynamayacağı kendisine bırakıldı. Maçtan 2 saat önce Fatih Terim ile görüşen Hakan, oynamak istediğini söyleyince Tugay ve Bülent forma giyemediğinden sahaya kaptan olarak çıktı.

Bu Cimbom müthiş

Galatasaray, 90 dakika büyük bir heyecan yaşanan ve müthiş bir tempo içinde geçen maçta güçlü Kocaelispor'u 10 kişi ile devirmeyi başardı: 3-1.

7. dakikada Hasan Şaş'ın soldan ortasını Okan kafayla Hakan Şükür'e indirdi. Bu futbolcunun yakın mesafeden sert vuruşu üst direğe çarparak auta çıktı.

14. dakikada Popescu'nun ceza sahası dışından sert vuruşu direğin dibinden auta çıktı.

27. dakikada Hagi kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak kötü vurunca Stingaciu topa hakim oldu.

33. dakikada Ahmet Hassan'ın Hasan Şaş'ı ceza alanında düşürmesiyle kazanılan penaltı atışını Hagi, G.Saray'ı 1-0 öne geçirdi.

45. dakikada Hakan Şükür yakın mesafeden çok kötü bir vuruşla topu Stingaciu'ya teslim etti ve devre 1-0 sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Galatasaray, 47'nci dakikada farkı ikiye çıkardı. Popescu'nun uzun pasına hareketlenen Hakan Ünsal, sol çaprazdan ceza sahasına girerek mükemmel bir vuruşla topu Kocaelispor ağlarına gönderdi: 2-0.

53. dakikada Hakan Şükür ceza alanı içinde Osman'dan sıyrılırken rakibinin sert ayak darbesi ile kendini yerde buldu. Ancak hakem penaltı beklentisinin aksine devam dedi.

63. dakikada Okan'ın uzun pasıyla ceza sahasına giren Hasan Şaş ile Zeki'nin mücadelesinde hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan B.Hakan'ın şutunu Stingaciu çeldi.

69. dakikada Galatasaray farkı üçe çıkardı. Popescu'nun nefis pasında topla ceza alanının solunda buluşan Hasas Şaş, Mert'i geçerek kaleci ile karşı karşıya kaldı, düzeltip plaseledi: 3-0.

77. Dakikada Galatasaray ceza sahası içinde oluşan karambolde topu önünde bulan Nuri, sert bir vuruşla farkı ikiye indirdi: 3-1.

82. dakikada Suat'ın uzun pasıyla ceza sahasına girip kaleci ile karşı karşıya kalan Hakan Şükür'ün yerden vuruşunu Stingaciu güçlükle bloke etti. Ve maç 3-1 G.Saray'ın üstünlüğü ile sona erdi.

STAT: Ali Sami Yen

HAKEMLER: Kadir Tozlu (*), Serdar Çakıroğlu (**), Akif Uğurdur (**)

GALATASARAY: Mehmet (**)- Filipescu (***), Popescu (****), Vedat (***)- Okan (***) (Dk.79 Bülent *), Suat (***), Hagi (*), Hasan (****) (Dk.79 Tolunay *), Hakan Ünsal (****)- Arif (**) (Dk.46 Ergün **), Hakan Şükür (**)

YEDEKLER: Orkun- Ümit, Burak, Emre

KOCAELİSPOR: Stingaciu (*)- Mert Meriç (*) (Dk.43 Ahmet Dursun **), Mert Korkmaz (**), Osman (*) (Dk.61 Erhan *), Zeki (**)- Medhat (**), Evren (**), Ahmet Hassan (*) (Dk.46 Soner **), Nuri (***)- Kaan Dobra (**), Orhan (*)

YEDEKLER: Metin- Engin, Turan, Mustafa

GOLLER: Dk.33 (penaltıdan) Hagi, Dk.47 Hakan Ünsal, Dk.69 Hasan Şaş, Dk.77 Nuri (Kocaelispor)

SARI KARTLAR: Hagi, Filipescu, Okan (Galatasaray), Ahmet Hassan, Zeki, Ahmet Dursun (Kocaeli)

KIRMIZI KART: Dk.36 Hagi (G.Saray)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!