Bu büyük bir gurur

Güncelleme Tarihi:

Bu büyük bir gurur
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 09:03

Yalçın Granit, Mehmet Baturalp, Murat Didin ve Çetin Yılmaz, FIBA Eurobasket 2017 finallerinden sonra Turkish Airlines Euroleague Final Four’unun da İstanbul’a verilmesinin Türkiye için büyük bir gurur ve prestij kaynağı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE ve İstanbul, EuroBasket 2017-FIBA Avrupa Şampiyonası’ndan sonra Turkish Airlines Euroleague’in de 2017 final-four’una ev sahipliği yapacak. Bu iki organizasyon İstanbul’un turizmine de büyük katkı sağlayacak. İki dev organizasyona ev sahipliği nedeniyle basketbolumuzun duayenleriyle Yalçın Granit, Mehmet Baturalp, Murat Didin ve Çetin Yılmaz ile konuştuk. Hepsinin ortak görüşü şu: Bu Türkiye için büyük bir gurur... İşte efsane koçların finallere dair görüşleri:

MEHMET BATURALP
VATANDAŞLAR İÇİN MUTLULUK

BUGÜN Vodafone Arena’nın olduğu yerde en son ‘Açık Hava Basketbol Avrupa Şampiyonası’ oynandığında yıl 1959’di!
Ben, Milli Takım’ın o yılki oyun kurucusuydum. Daha sonra başkanımız Harun Erdenay ve babası Kemal Erdenay gibi iki efsaneye hem milli takımlarda hem de kulüp takımlarında koçluk yapan herhalde tek kişiyimdir. Bu büyük onurlar kadar, rüya gibi iki organizasyonun Türkiye’de arka arkaya oynanabilecek olması her Türk vatandaşı için büyük mutluluktur.

Haberin Devamı

YALÇIN GRANİT
RÜYA GİBİ, ANLATMAK ZOR

Türkiye’mizin Avrupa Şampiyonası’nda olması, 4 takımımızın da final fuor adayı olması anlatılabilecek gibi değil. Hele benim Milli Takım kaptanlık ve koçluk yıllarından bakarsanız rüyanızda görseniz bile kolay kolay inanamazsın. Yabancı oyuncuların iyi seçimi ve başarısına en son Sapanca Çalıştayı’nda tüm camiayı 20 yıl sonra kucaklayan başkan Harun Erdenay, genç yeteneklerimizi de milli takımlara kazandırmak icin gerçek çabalarını çağdaş kurallarla desteklemeli.

ÇETİN YILMAZ
SIRA GENÇLERE DAHA ÇOK SÜREDE

Tüm altyapılara baktığımızda Avrupa’da almadığımız madalya yok, kesinlikle bu gezegenin en başarılı 2.03 altyapısından biri Türkiye. Bu tür en üst düzey kupaların merkezininde İstanbul olması bambaşka bir gurur kaynağı. Harun Erdenay’ın milli takımlar ve kulüpler düzeyinde 8 yıl koşluğunu yaptım. Bize kazandırdığı nice maçlar gibi gençlerin oyun süresini artıracak; onları bu başarılara entegre edecek sistemleri de yaratacağını inanıyorum.

MURAT DİDİN
ÇOK BÜYÜK EMEKLERLE ALINDI

Basketbolun ilgi odağı olmak bu tür organizasyonları TV’den seyrederken, şimdi salonlarda izlemek her çocuk, her nesil için ve yarınlar için büyük bir katkı. Final four için son 2 ayda müthiş fedâkarlıklar yapıldı; pek çoğu da yakınen bildiğim. Ülke olarak tanıtıma, prestije en çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde, bu final four’u İstanbul’a almak için gecesini gündüzüne katanlara binlerce teşekkür borçluyuz. İnşallah şampiyonluk ile taşlanacak bu gurur.

Haberin Devamı

ERMAN KUNTER
SAYGINLIĞIMIZA SAYGINLIK EKLENECEK

Bugun Avrupa’dan baktiğımız an, Fransa’da hâlâ en son oynanan basketbol ve futbol şampiyonları konuşuluyorsa şayet, ülke olarak böylesine büyük iki organizasyonu alabilmenin değeri çok daha iyi anlaşılabilir. Tek kelime ile gurur verici. Bir çok ülkenin bize duyduğu saygıya, daha büyük saygınlık ekleyeceğiz; doğru organizasyonlar ve muhtemel başarılarla.

İMZA TÖRENİ BUGÜN

Turish Airlines Euroleague Final Four’un İstanbul’a verilmesi nedeniyle bugün bir imza töreni düzenlecek. TURKISH Airlines Euroleague Final Four’unun İstanbul’a verilmesine dair kararın imza töreni bugün yapılacak.

Four Seasons Bosphorus Otel’inde saat 10.00’da düzenlenecek törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Klüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ da katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!