'Bu başarının gizli kahramanı İzic'

Güncelleme Tarihi:

Bu başarının gizli kahramanı İzic
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2014 20:08

Altyapı milli takımlarında üst üste gelen uluslararası başarılar ve şampiyonluklar da gizli kahraman Nihat İzic...

Haberin Devamı

Altyapı milli takımlarda elde edilen başarıların uzun soluklu plan ve projeler çerçevesinde gerçekleştiğini belirten Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, “2012 yılında Yıldız, 2013 yılında Genç ve 2014 yılında da hem Ümit hem de Genç Milli Takım ile altın madalya kazandık. Tabii bu sürecin devamında aynı dönemlerde final oynadığımız ya da bronz madalya aldığımız takımlar da oldu. Bunlar bizim için çok sevindirici sonuçlar. Özellikle son üç yıldır altyapı milli takımlarımızın altın madalya alması ve final oynamaları bizim için sürpriz değil. Çünkü altın bir jenerasyon yakaladık. 2006 yılında milli takım taramalarını tüm Türkiye çapında, 81 il üzerinden ve 9 bölge merkezinde yapmaya başladık. Dolayısıyla da bu taramaların meyvelerini de almaya başladık. İlk taramalarda 650 sporcu yer aldı. Hem fiziksel hem de antromopektik ölçümleri yaptık. Ayrıca milli takım antrenörleri de bu sporcuları tek tek gördüler. Dolayısıyla geldiğimiz günde, tüm sporcuları ince eleyip sık dokuyabildik. Tüm bu çalışmalarda altyapı milli takım antrenörlerimiz de katıldılar ve oyuncuları takından tanıma, görme ve değerlendirme fırsatı yakaladılar” dedi.

Haberin Devamı



AMAÇ ANTRENÖR KAZANDIRMAK
Amaçlarının oyuncu dışında antrenör kazandırmak olduğunu da söyleyen Akkaş, “Yıllardır milli takımlarda sadece oyuncuların yetişmesi ve tecrübesi kazanması için değil, antrenörlerin de yetişmesi, tecrübelenmesi ve vizyonlarının geliştirebilmesi için yatırımlar yapıyoruz. Bunların en belirgin örnekleri, Erhan Toker, Taner Günay, Mustafa Derin, Ömer Uğurata ve şimdi de Onur Çetin… Bu antrenörlerimizin bir kısmı daha önceki yıllarda 86-87 jenerasyonunda dört yıl üst üste final oynayan takımımızda yardımcı antrenörlük yapıyorlardı ve sonrasında da takım aldılar” diye konuştu.



ALTIN JENERASYON YAKALANDI
Nihat İziç’in liderliğinde altyapılarda çok yetenekli bir jenerasyon yakalandığının altını çizen Barbaros Akkaş, “1992’den 1998’e kadar çok iyi bir jenerasyona sahibiz. Bu jenerasyonda her yaş grubunda iki-üç tane yıldız oyuncu olabilecek, A Milli Takım seviyesinde üst düzey basketbol oynayabilecek, kendi kulüplerinde yıldız statüsünde oynayabilecek, NBA’de de çok üst düzeylerde görev alabilecek oyunculara sahibiz. Bu jenerasyonları bizim olduğumuz kadar, yabancı spor kamuoyu da yakından takip ediyor ve hem özel organizasyonlarda hem de şampiyonalarda da yakından izleyip, istatistiklerini tutuyorlar. Bence uzun yıllardan bu yana yakalamış olduğumuz bu başarının mimarı, Milli Takımlar Altyapı Teknik Koordinatörü Nihat İziç’tir. Çünkü onun çok daha önceden başlatmış olduğu plan ve program var. 2006 yılından itibaren bu program daha da genişledi ve tüm Türkiye’ye ulaşabildik. Bu da meyvelerini vermeye başladı. Dolayısıyla bizim şampiyon olan takımlarımızda olan oyuncularımızın çok önemli emekleri var. Milli takım antrenörlerimizin, Ömer Uğurata’nın, Taner Günay’ın, Mustafa Derin’in ve Erhan Toker’in çok önemli emekleri var. Ama bunların, bu program içerisinde hazırlanması ve bu sorumlulukların verilmesi, daha önceden yapmış olduğu yardımcılıklar ve paylaşımlarıyla alakalı olarak da Nihat İziç’in hakkını vermemiz lazım. Bunu da özellikle belirtmek lazım ki önümüzdeki yıllarda bu plan-program aynı şekilde devam edip, bu tip şampiyonlukları, başarıları ve oyuncuları çıkartmak, üst seviyelere getirmekte de devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı



GENÇLERİMİZ DAKİKA ALMALILAR
Genç ve Ümit Milli Takımlarımızda oynayan oyuncuların kendi kulüplerinde dakika almasının gelişimleri açısından önemli olduğunu kaydeden Akkaş, “Eğer bu süreleri almaya devam ederlerse, oynayacakları takımlarda yer alırlarsa, bu başarı aynı şekilde devam edecektir ve kendi yaş gruplarında her kategoride bariz şekilde üstünlük kurmuş ve tüm oyuncuların gelişimi devam edecektir. Bu iki-üç yıl onlar için çok önemli bir zaman dilimi” diye konuştu.

Son olarak önümüzdeki süreçteki altyapı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Milli Takımları İdari Menajeri Barbaros Akkaş, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Milli takım taramalarını 1999-2000 doğumlulara kadar geçen yıl da yapmıştık. Bundan sonra Kasım-Aralık ayından itibaren 2001, 2002 doğumluların Türkiye çağındaki taramaları devam edecek. Aynı şekilde hem antrenörlerimize hem de oyuncularımıza yatırım yapmaya, onlara tecrübe kazandırmaya ve doğru sporcuları bulmaya, yetiştirmeye, aynı zamanda kulüplere altyapılarda kazandırmaya devam edeceğiz. Çok yorucu ama çok da verimli bir program olduğuna inanıyorum. Aynı şekilde fiziksel ve antromopektik ölçümler de devam edecektir. Bunlar bir araya geldiğinde de bu tip başarıların ortaya çıkması hiçbir zaman tesadüf ya da hiçbir zaman şans olmuyor. Mutlaka başarıların arkasında büyük hikayelerin yattığına inanıyorum. Bu nedenle başarılarla tüm Türk halkının gurur duyması ve övünmesi gerektiğine inanıyorum. Yıldız Milli Takımımız da 20-30 Ağustos tarihleri arasında Letonya’da Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek. Onlarda zorlu gruplarda mücadele edecekler. Yıldızlarımızdan da ilk dört içinde yer almalarını bekliyoruz. Hedefimiz bu şekilde”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!